grafmonument met blank glasBlank glas is doorzichtig, transparant en helder.
Het licht wordt erdoor gevangen.
De omgeving blijft meespelen in het geheel.
En het verhaal dat verteld wil worden is daardoor duidelijk.
Glasmonument Jan
Het monument Jan dat u hier ziet heeft 2 glasplaten. De linkerplaat is lichtblauw fusing glas en helemaal leeg. Het geeft rust. De rechter plaat is blank helder glas. Hierop staat de naam in glasletters. Simpel en eenvoudig.
En 2 kleine kindjes. Heel strak gezandstraald.Hart als letterplaat 
Een hart dat helemaal blank is gefused. En de randen zijn strak gepolijst. De tegenstelling van het ronde hart met de duidelijke rand. 

Het hart staat in 2 eenvoudige sokkels van zwarte graniet waar de tekst in komt. 

Een grafsteen voor Anne met glas letters
Deze letterplaat is gemaakt van helemaal helder “float” glas.

De naam is gemaakt van glasletters en samen met het kruis op de glasplaat verlijmd. Door het heldere glas zie je alles. De omgeving werkt mee in de uitstraling van geheel.Structuren in helder fusing glas
De staande glasplaat is van helder glas. En in het glas zitten allerlei structuren. Er gebeurt wat in het glas, het is in beweging.

En de beweging verteld het verhaal.Lieveheersbeestje als grafmonument
Het lieveheersbeestje klimt op de trap naar boven. Heel symbolisch. En er is een kleine tekst die geschreven is in het eigen handschrift. Heel persoonlijk en klein. 

De glasplaat is van “melkglas” gemaakt en het lieveheersbeestje is aan de voorzijde verlijmd.Regenboog als grafsteen
De regenboog is strak en duidelijk. De regenboog als symbool van de weg tussen hemel en aarde. De regenboog zit aan het blanke fusing glas vast. Maar wel met een stukje afstand.

De tekst hoort op de blanke glasplaat thuis.
Roze uiltje als grafmonument
Het kleine roze uiltje in de lievelingskleuren van het grote kind dat nooit volwassen zou worden.  

En het tekstje dat ze veel herhaalde, geschreven in het handschrift van de jongere zus. 


Frank en zijn vlinder als grafkunst
Frank wilde graag een eigen vlinder.

En deze kreeg hij. Een mooie blauwe wegvliegende vlinder.

En zijn naam in zijn eigen handschrift in glas geschreven en, net als de vlinder, op de letterplaat van blank fusing glas verlijmd.
Jan en zijn lachende zonnetje in de urn steen
Jan is het zonnetje in huis.
Een eenvoudig mens met de lach altijd op zijn gezicht.
Vanzelfsprekend moest dit weer terugkomen in zijn gedenkplaat.
De naam en de zon zijn beide op de glasplaat verlijmd. En de glasplaat staat in een eenvoudige zwarte grafsteen.Voor altijd in ons hart als urnmonument
Een eigen hart in passende kleuren. Gezet tegen een blanke glasplaat waar de kleine tekst die alles zegt in is gezandstraald. Tot slot

In mijn werk vertel ik een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als een verhaal u raakt, of de foto van een glasobject vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop. www.glazennest.nl

Het is ook mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

Meer informatie over mijn gedenkwerk kunt u vinden in het vernieuwde "Grote Boek van Brenda Bleijenberg" dat op cd-rom is uitgebracht. In dit boek wordt verteld over het werken met glas en alle mogelijkheden die het glas u bieden kan.
Meer informatie vindt u op de pagina: http://www.glazeniers-glaskunst.nl/2015/04/het-grote-boek-van-brenda-bleijenberg.html

U kunt de cd-rom kosteloos aanvragen op brenda@glazeniers-glaskunst.nl

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.

Verzoek

In het Glazen Nest maak ik monumenten en gedenkobjecten met een eigen identiteit, een eigen persoonlijkheid. Ieder object dat wij maken is eenmalig en uniek. Het wordt speciaal voor de overledene gemaakt in samenspraak met de familie.

Op deze website deel ik mijn kennis met u. Ik geef veel informatie over alle mogelijkheden met glas voor gedenkobjecten en monumenten. Dit doe ik bewust omdat ik u wil informeren.
Met enige regelmaat zie ik mijn ontwerpen terug bij anderen, en daarom verzoek ik u het volgende:

- Kopieer mijn ontwerpen niet.
- Laat ze ook niet respectloos door een andere kunstenaar uitvoeren.
- Kopieer ook geen werken die uitgevoerd zijn voor iemand anders.
- Heb respect voor de andere families. Ik geef veel tijd en energie aan de ontwikkeling van mijn werk en puzzel met een familie op de vorm en de kleuren, net zo lang tot het verhaal dat zij willen vertellen klopt.

Laten wij samen uw eigen verhaal vertellen, een nieuw en persoonlijk voor u vormgegeven verhaal.

Visie

Ik wil een verhaal vertellen. Het verhaal van de overledene en zijn of haar familie. Het is iedere keer weer een nieuw verhaal, een uniek verhaal over een uniek mens, een unieke familie.

Het doel is die verhalen een vorm en een kleur te geven en daar zijn veel verschillende mogelijkheden voor. Zo ontstaat een tastbare plek waar herinneringen, hoop en dromen vorm hebben gekregen. Een plek, een object, waar je tegenaan kunt praten, dat je kunt verzorgen, waar je iets bij kunt achterlaten.

Een plek waar jij jezelf kunt zijn, omdat dit de plek is waar jij je dierbare herkent.

De leeftijd maakt eigenlijk niet het verschil voor het gevoel van je dierbare missen.

Ouders hadden dromen voor een te vroeg geboren baby. Hoop, verwachtingen.
En met het overlijden van het kindje is dat alles vervlogen.

Kinderen die ouders verliezen; wat maakt het uit hoe oud het kind is?
Of iemand nu 5 of 50 is, de overleden ouder is er niet meer en het kind kan zijn/haar verhaal niet meer rechtstreeks vertellen. Dromen voor de toekomst zijn vervlogen en de hoop is verdwenen.

De man of vrouw die de partner heeft verloren. Niet meer samen ouder worden; de overlevende wordt nu ouder en de geliefde nooit meer.
Niet meer samen koesteren, niet meer samen liefhebben.

Iemand die een broer of zus verliest. Afscheid nemen van degene die je jeugd heeft meegemaakt, die dingen van je weet die niemand anders weet. Het verlies van de persoon waar je als kind mee lachte en ruzie mee maakte. De persoon waar je je ouders mee deelt. Het overlijden van je broer of zus betekend ook afscheid nemen van een deel van je jeugd.