Visie

Verzoek

In Het Glazen Nest maak ik monumenten en gedenkobjecten met een eigen identiteit, een eigen persoonlijkheid. Ieder object dat ik maak is eenmalig en uniek. Het wordt speciaal voor de overledene gemaakt in samenspraak met de familie.

Hier en daar zie ik mijn ontwerpen terug bij anderen, en daarom verzoek ik u het volgende:
  • Kopieer mijn ontwerpen niet.
  • Laat ze ook niet respectloos door een andere kunstenaar uitvoeren.
  • Kopieer ook geen werken die uitgevoerd zijn voor iemand anders.
  • Heb respect voor de andere families. Ik geef veel tijd en energie aan de ontwikkeling van mijn werk en puzzel samen met een familie op de vorm en de kleuren, net zo lang tot het verhaal dat zij willen vertellen klopt.
Laten wij samen uw eigen verhaal vertellen, een nieuw en persoonlijk voor u vormgegeven verhaal.Visie

Ik wil een verhaal vertellen. Het verhaal van de overledene en zijn of haar familie. Het is iedere keer weer een nieuw verhaal, een uniek verhaal over een uniek mens, een unieke familie.

Het doel is die verhalen een vorm en een kleur te geven en daar zijn veel verschillende mogelijkheden voor.
Zo ontstaat een tastbare plek waar herinneringen, hoop en dromen vorm hebben gekregen. Een plek, een object, waar je tegenaan kunt praten, dat je kunt verzorgen, waar je iets bij kunt achterlaten.

Een plek waar jij jezelf kunt zijn, omdat dit de plek is waar jij je dierbare herkent.


De leeftijd maakt eigenlijk niet het verschil voor het gevoel van je dierbare missen.

Ouders hadden dromen voor hun te vroeg geboren baby. Hoop. Verwachtingen. En met het overlijden van het kindje is dat alles vervlogen.

Kinderen die ouders verliezen: wat maakt het uit hoe oud het kind is?
Of iemand nu 5 is of 50, de overleden ouder is er niet meer en het kind kan zijn/haar verhaal niet meer rechtstreeks vertellen. Dromen voor de toekomst zijn vervlogen en de hoop is verdwenen.

De man of vrouw die de partner heeft verloren.
Niet samen ouder worden: de overlevende wordt nu ouder en de geliefde nooit meer. Niet meer samen koesteren, niet meer samen liefhebben.

Iemand die een broer of zus verliest.
Afscheid nemen van degene die je jeugd heeft meegemaakt, die dingen van je weet die niemand anders weet. Het verlies van de persoon waar je als kind mee lachte en ruzie mee maakte. De persoon waar je je ouders mee deelt. Het overlijden van je broer of zus betekent ook afscheid nemen van een deel van je jeugd.