Informatie over mijn glaskunstLieve mensen,

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat dat ik steeds meer door anderen wordt gekopieerd. Niet alleen in de teksten maar met name in mijn ontwerpen.

Ik vind dit heel vervelend omdat ik telkens weer veel tijd en energie stop in mijn ontwerpen. En met name in de ontwikkeling van nieuwe idee├źn en stijlen. Ik maak altijd weer maatwerk voor een familie en dan is het toch telkens heel vervelend als ik merk dat dit stuk maatwerk wordt gekopieerd.

Alleen al in de 1e 2 weken van dit jaar heb ik 2 reacties gekregen van mensen die dachten mijn werk gekocht te hebben en er achter kwamen dat dit een redelijk slechte kopie betrof.

Ik heb nu dus besloten om alle thema informatie enkel nog als PDF aan te bieden.
Dit betekent dat u de PDF bij mijn atelier op moet vragen door middel van de link die in de tekst staat.

Ik zal er dan voor zorgen dat u de PDF zo snel als mogelijk ofwel via de mail, ofwel via 'We transfer' (afhankelijk van de grootte van het bestand) toegestuurd krijgt. Het voordeel hiervan is dat u de informatie rustiger en ook vaker kunt bekijken.

Ik beloof u dat ik u niet ga lastig vallen met aanvullende informatie of ga “stalken” met mails. Ik heb hier zelf ook een hekel aan en zal dit dus mensen niet aandoen.

Onder aan deze pagina staat wel een link vermeld over de nieuwsbrief die ik ieder kwartaal uitbreng. Wanneer u dit interessant vindt om te lezen kunt u zich hiervoor aanmelden.

De informatie brochures worden telkens vernieuwd en aangevuld. En wanneer u een bepaald thema niet in de lijst vindt, mail mij dan rustig voor informatie.

Oldenzaal, 10 januari 2019


Algemene informatie
16,1 Bloem in glaskunst - algemene informatie door Brenda Bleijenberg
18,1 Blank doorzichtige glaskunst - algemene informatie  door Brenda Bleijenberg
16,1 Gedenkobjecten in glaskunst - algemene informatie door Brenda Bleijenberg
17,1 Glasplaat in 1 kleur - algemene informatie door Brenda Bleijenberg
16,1 Hart in glaskunst - algemene  informatie door Brenda Bleijenberg
17,4 Kindertekening in glaskunst door Brenda Bleijenberg
16,1 Vliegende vlinder in glaskunst - algemene informatie door Brenda Bleijenberg
18,1 Urnen van glaskunst en andere materialen door Brenda BleijenbergVlinder informatie
18,1 Glaskunst vlinder als urn en mini urn door Brenda Bleijenberg
18,1 Vlinder in blank glas door Brenda Bleijenberg
18,1 Glaskunst vlinder met naam door Brenda Bleijenberg
18,1 Vlinder van glaskunst of steen door Brenda Bleijenberg
18,1 Grote vlinder van glaskunst door Brenda Bleijenberg


Thema informatie
18,1 Ballon van glas door Brenda Bleijenberg
18,1 Bloem met gebogen blaadjes door Brenda Bleijenberg
18,1 Hart in glaskunst door Brenda Bleijenberg
18,1 Naam in glasletters door Brenda Bleijenberg
18,1 Piramide in glaskunst door Brenda Bleijenberg
18,1 Regenboog in glaskunst door Brenda Bleijenberg
18,1 Zon in glaskunst door Brenda Bleijenberg
19,1 Ster in glaskunst door Brenda Bleijenberg


De informatie brochures worden telkens aangevuld en vernieuwd. wanneer u dus een thema niet in de lijst ziet staan, aarzel dan niet en bel of mail me gewoon voor meer informatie.
brenda@glazeniers-glaskunst.nl
of 06-19195562

Nieuwsbrief
Ieder kwartaal brengt Brenda een nieuwsbrief over haar glas uit. Hier staan feitjes en nieuwe ontwikkelingen in. Wanneer u belangstelling voor de nieuwsbrief heeft, klikt u dan even op de volgende tekst: "ik meld mij aan voor de nieuwsbrief".

Open dag

Iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand heeft Het Glazen Nest open huis voor iedereen die zonder afspraak langs wil komen om eens in het atelier te kijken.
Brenda is dan zelf aanwezig om iedere vraag te beantwoorden en te laten zien wat met glas allemaal gedaan kan worden.
De open dag is van 10 tot 16 uur. (op vrijdagavond is het koopavond in Oldenzaal)
De rest van de maand werkt Brenda alleen op afspraak.
De routebeschrijving naar Het Glazen Nest vindt op de pagina “routebeschrijving”.
http://www.glazeniers-glaskunst.nl/2015/04/route-beschrijving.html


Tot slot

In mijn werk vertel ik een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als een verhaal u raakt, of de foto van een glasobject vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop. www.glazennest.nl

Het is ook mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.


Verzoek


In het Glazen Nest maak ik monumenten en gedenkobjecten met een eigen identiteit, een eigen persoonlijkheid. Ieder object dat wij maken is eenmalig en uniek. Het wordt speciaal voor de overledene gemaakt in samenspraak met de familie.

Op deze website deel ik mijn kennis met u. Ik geef veel informatie over alle mogelijkheden met glas voor gedenkobjecten en monumenten. Dit doe ik bewust omdat ik u wil informeren.
Met enige regelmaat zie ik mijn ontwerpen terug bij anderen, en daarom verzoek ik u het volgende:

  • Kopieer mijn ontwerpen niet.
  • Laat ze ook niet respectloos door een andere kunstenaar uitvoeren.
  • kopieer ook geen werken die uitgevoerd zijn voor iemand anders.
  • Heb respect voor de andere families. Ik geef veel tijd en energie aan de ontwikkeling van mijn werk en puzzel met een familie op de vorm en de kleuren, net zo lang tot het verhaal dat zij willen vertellen klopt.
Laten wij samen uw eigen verhaal vertellen, een nieuw en persoonlijk voor u vormgegeven verhaal.

Visie

Ik wil een verhaal vertellen. Het verhaal van de overledene en zijn of haar familie. Het is iedere keer weer een nieuw verhaal, een uniek verhaal over een uniek mens, een unieke familie.

Het doel is die verhalen een vorm en een kleur te geven en daar zijn veel verschillende mogelijkheden voor. Zo ontstaat een tastbare plek waar herinneringen, hoop en dromen vorm hebben gekregen. Een plek, een object, waar je tegenaan kunt praten, dat je kunt verzorgen, waar je iets bij kunt achterlaten.

Een plek waar jij jezelf kunt zijn, omdat dit de plek is waar jij je dierbare herkent.

De leeftijd maakt eigenlijk niet het verschil voor het gevoel van je dierbare missen.

Ouders hadden dromen voor een te vroeg geboren baby. Hoop, verwachtingen.
En met het overlijden van het kindje is dat alles vervlogen.

Kinderen die ouders verliezen; wat maakt het uit hoe oud het kind is?
Of iemand nu 5 of 50 is, de overleden ouder is er niet meer en het kind kan zijn/haar verhaal niet meer rechtstreeks vertellen. Dromen voor de toekomst zijn vervlogen en de hoop is verdwenen.

De man of vrouw die de partner heeft verloren. Niet meer samen ouder worden; de overlevende wordt nu ouder en de geliefde nooit meer.
Niet meer samen koesteren, niet meer samen liefhebben.

Iemand die een broer of zus verliest. Afscheid nemen van degene die je jeugd heeft meegemaakt, die dingen van je weet die niemand anders weet. Het verlies van de persoon waar je als kind mee lachte en ruzie mee maakte. De persoon waar je je ouders mee deelt. Het overlijden van je broer of zus betekend ook afscheid nemen van een deel van je jeugd.