glascasting

De laatste jaren zien wij een toenemende vraag naar persoonlijke en individuele monumenten en gedenkobjecten.
Ook is de vraag naar objecten waarin de as van de dierbare verwerkt kan worden steeds groter geworden. Vooral kunstobjecten die niet direct herkenbaar zijn als urn of asdrager zijn gewenst. Dat wil zeggen, kunstvoorwerpen waarvan alleen de familie weet dat er as in is verwerkt. 



Naast de as-objecten maakt het Glazen Nest ook met grote regelmaat gedenk-objecten en kleine koester-stenen in de glas casting en glas fusing technieken. Koester-stenen zijn wij kleine glasobjecten, vaak inderdaad met een klein steentje maar soms ook niet, gaan noemen die de familie gemakkelijk even in de hand kunnen nemen. Een object dus dat je kunt aaien, kunt koesteren. Een object waar je je verhaal even in kwijt kunt. Je verdriet, emotie gevoel van grote missen.

Het Glazen Nest heeft de laatste 14 jaar al veel van deze objecten gemaakt. Iedere keer weer op maat ontworpen en uitgevoerd, in overleg met de familie en passend bij de overledene.


Het Glazen Nest maakt o.a. kunstvoorwerpen in glasversmelting, ook wel fusing genoemd en gegoten glas ook wel casting genoemd. In het fusing glas zelf kan de as niet goed worden verwerkt. Dus zoeken we telkens weer naar een combinatie van RVS of steen samen met het glas. En soms ook glas met glas. In het casting kan de as wel mee worden gegoten. De as is dan zichtbaar voor het oog.

Het glasobject wordt meestal in combinatie met een steen ontworpen. Soms een steen die de familie zelf eens heeft gevonden en waar een duidelijke herinnering aan vastzit. En de volgende keer zoeken wij samen met de familie naar de juiste combinatie. Een stuk kristal of een ruwe zwerfkei, een gepolijst glas object of een bijzondere mineraal. Mooi strak gepolijste graniet of juist een ruwe splijtsteen. Alles is mogelijk zolang het verhaal dat verteld mag worden maar goed wordt verteld.

In de steen waarop het glasobject wordt verlijmd kan een boorgat of een zaagsnede worden gemaakt waarin een beetje as of een haarlok kan worden gelegd. Het glas wordt daarna op de opening of in de zaagsnede verlijmd.

Op deze pagina laten wij u enkele voorbeelden zien van een gedenkobject met een kindertekening als uitgangspunt. Er zijn geen mooiere symbolen om uit te voeren dan een tekening van een kind. De spontaniteit die wij als volwassenen langzaam hebben afgeleerd is bij een kind nog volop aanwezig. Het kleurgebruik is uniek, de vormgeving zeer eigen en de verhoudingen passen altijd bij de belevingswereld van het kind.

Ik voer al jaren kindertekeningen uit in glas. Ik probeer telkens weer zo goed als mogelijk bij de belevingswereld van het kind te blijven, en de kleuren en vormen om te zetten in glas.
De voorbeelden op deze pagina geven echter enkel een impressie van de mogelijkheden.

De tekening of het speelgoedobject kan in verschillende glastechnieken worden uitgevoerd.
Glasfusing, glasmozaïek, glascasting, zandversmelting; het kan allemaal.

het glasobject wordt meestal in combinatie met een steen ontworpen. Soms een steen die de familie of het kind zelf eens heeft gevonden en waar een duidelijke herinnering aan vastzit. En de volgende keer zoeken wij samen met de familie naar de juiste combinatie. Een stuk kristal of een ruwe zwerfkei, een gepolijst glas object of juist een bijzondere mineraal. Mooi strak gepolijste graniet of juist een ruwe splijtsteen.
Het kan allemaal zolang het verhaal dat verteld gaat worden maar juist wordt verteld.


Deze voorbeelden zijn bedoeld om u aan het nadenken te zetten. Wij willen u laten zien wat er allemaal mogelijk is zodat u de juiste keuze maakt.

Graag willen wij hierover persoonlijk met u verder puzzelen. U kunt ons altijd bellen voor meer informatie of het maken van een afspraak. U kunt hiervoor altijd bellen met 06-19195562 of mailen met brenda@glazeniers-glaskunst.nl

Wij willen een verhaal vertellen
Uw verhaal
Gezet in kleur en vorm

Alle voorbeelden die u op de website ziet zijn voorbeelden. Op mijn website plaats ik nooit foto's van geplaatste monumenten. Ik vind dit namelijk te persoonlijk. Ik werk een half jaar tot soms meerdere jaren met een familie aan het monument en als dit uiteindelijk wordt geplaatst is het HUN monument, niet het mijne. En het is dus niet aan mij om hier reclame mee te maken.