kleurig glas aan de muur - wandobjecten in glas fusing

Glas voor aan de muur

Een kleurig abstract tegen een wand.
Of juist in een zeer duidelijk herkenbare vorm.

Glasfusing dat als een
schilderij aan de muur hangt.

Glasfusing in vertaling betekent glasversmelting.
Het versmelten van 2 of meerdere lagen glas tot één geheel

Glas is altijd glanzend en vol van kleur. Iedere vorm kan er in gevangen worden.
Het kan in kleine objecten worden uitgevoerd.Of in een groot meerdelige object.

Glas is altijd anders. Op elk tijdstip van de dag geeft het weer andere kleuren. In de ochtendzon is het fris van kleur en ‘s avonds als het in de spots staat geeft het een heel andere kleur resonantie.Doordat het glas van de muur is gehangen en aan de voorzijde is uitgelicht door middel van spots krijg je een geweldige schaduwwerking waardoor het object veel groter lijkt dan het daadwerkelijk is.Iedere vorm kan in een wandobject worden uitgevoerd. Of het nu een vierkante vorm is met een abstracte figuur in volle kleur tegenstellingen
Of juist een duidelijk figuratieve figuur zoals dit object. Een vrouwenfiguur in warm gele tinten.
Doordat het glas van de muur is gehangen en aan de voorzijde is uitgelicht door middel van spots krijg je een geweldige schaduwwerking waardoor het object veel groter lijkt dan het daadwerkelijk is.


En dan het verhaal van de man die zijn eigen weg loopt. Niet eenzaam maar wel bewust alleen verder gaat.De cirkel van het leven die geen cirkel is. Het gezin dat een eenheid is door de verbondenheid in de kleuren die in ieder deel weer terug komen maar ook op zichzelf staan.
Het gevoel dat liefde is. De liefde in de mens. De liefde tussen ouder en kind.
Het gevoel uitgevoerd in kleuren die heel persoonlijk zijn.Er zijn veel verschillende uitvoeringen in de techniek van glasfusing. Dit object is in opaal glas  gemaakt. Dus in niet lichtdoorlatend glas waardoor er in de afbeelding subtiele nuances zijn ontstaan.


Meestal zijn mijn wandobjecten vlak. Echter soms daagt een ontwerp uit om er een licht gebogen vorm aan te geven. Door deze vorm aan de muur te hangen krijg je een nog intensere schaduwwerking.

Dit object is als een trap gebogen.Ik ontwerp wandobjecten zowel in opdracht als in het vrije werk. Vaak is de opdracht gerelateerd aan gedenken. Een 25 jarig trouwfeest, een jubilaris, huwelijksgeschenk of juist meditatie object na overlijden. Heel vaak is de basis van de opdracht dus “gedenken”.


Meermaals al  heb ik een bedrijfslogo mogen interpreteren. Dit is elke keer weer een heel leuke uitdaging voor mij.
In mijn werk vertel ik graag een verhaal. Ik probeer een gevoel in kleur en vorm te vertalen.
Als u vragen heeft over een wandobject kunt u mij altijd bellen of mailen. De wandobjecten die op dit moment in mijn atelier aanwezig zijn vind u in onze webshop www.glazennest.nl

Ook mag u vanzelf sprekend geheel vrijblijvend eens mijn atelier bezoeken. Bel of mail dan even naar brenda@glazeniers-glaskunst.nl of 06-19195562