routebeschrijving


Routebeschrijving naar het Atelier het Glazen Nest van Brenda Bleijenberg

Oldenzaal is een ruim 700 jaar oude Hanzestad in het hart van Twente. Het ligt midden in deels agrarische landschap en deels natuurgebieden. Oldenzaal is op de uitlopers van de Tankenberg gebouwd en is dus een stad op een heuvel. Ook mijn atelier ligt duidelijk op een heuvel.

Het Twents/Oldenzaalse landschap kent geweldige wandel- en fietsroutes en er zijn veel mogelijkheden om te overnachten. Als u het bezoek aan mijn atelier dus wilt combineren met een weekendje Twente mag u mij rustig bellen of mailen voor een aantal goede overnachtingsadressen. Ook kunt u kijken op: www.vvvoldenzaal.nl

Mijn atelier ligt dus in Oldenzaal. Het atelier heeft 2 adressen te weten Noordwal 14 en Tulpstraat 89a. De Tulpstraat is echter voor niet-Oldenzalers slecht te vinden en parkeergelegenheid is ook vaak minder.
Ik laat het bezoek dus altijd naar de Noordwal komen. De Noordwal is mijn woonhuis en het atelier ligt daar direct achter.

Ingang Tulpstraat:Per auto naar de Noordwal 14 te Oldenzaal
U kunt natuurlijk het adres in uw navigatiesysteem zetten. Dat lijkt het meest eenvoudige, tenminste als uw auto een dergelijk systeem heeft. Ik merk echter telkens weer dat er nog steeds mensen zijn die vinden dat ze het zonder navigatie kunnen.
De mensen met navigatiesysteem in de auto mogen het 1e stukje tekst dus overslaan. Het 2e stukje zou ik wel even lezen.

Routebeschrijving zonder navigatie:
Vanaf uw woonhuis probeert u zo snel mogelijk op de A1 te komen. En deze rijd u helemaal af tot u bijna bij de Duitse grens bent. Oldenzaal ligt dicht tegen Duitsland aan.

Op de A1 houdt u de afslag Oldenzaal-Centrum aan. (Mijn atelier ligt midden in het centrum)

Wanneer u de afslag hebt genomen rijd u met de bocht mee naar links.
Doorrijden tot de 1e grote rotonde en deze recht oversteken.
De volgende grote stoplichten recht door.
Na de stoplichten neemt u de 1e afslag naar rechts (oldenzaal-centrum)
Dit is een viaduct en U rijd met de bocht mee naar rechts. Onderaan het viaduct gaat u rechtsaf en daarna direct linksaf. (wederom bordje Oldenzaal-centrum volgen)
Deze straat (Hengelosestraat) rijd u af tot aan de 1e stoplichten. Hier linksaf.
Dan doorrijden tot aan de piepkleine rotonde (in Oldenzaal de Krentebol genoemd) en hier rechts af.
Deze weg een stukje volgen en direct na de bocht is de afslag naar een klein straatje. Deze afslag neemt u want het is de Noordwal.Het parkeren aan de Noordwal is niet royaal te noemen dus als er geen plaatsen vrij zijn kunt u de auto ook aan de Kloosterstraat (de lange straat waar u net linksaf bent gegaan) parkeren. Of u kunt uw auto in de parkeergarage van winkelcentrum de Driehoek zetten.

Laatste stuk voor de auto met navigatie
U heeft de Noordwal 14 te Oldenzaal in uw navigatie gezet. En u verwacht dat het systeem u vlekkeloos naar dit adres zal brengen. Dit werkt echter helaas niet altijd zo is. De Noordwal is namelijk het kleinste straatje van Oldenzaal. Er staat wel 5 hele huizen aan. En zelfs echte Oldenzalers weten het vaak niet te vinden.
Ik wil u graag 2 belangrijke markeringspunten geven voor het geval uw navigatie problemen heeft met de Noordwal: ten eerste het politiebureau. En ten tweede de parkeergarage van winkelcentrum de Driehoek. Als u een lijn trekt tussen beide is in het midden de afslag naar de Noordwal.

Het parkeren aan de Noordwal is niet royaal te noemen dus als er geen plaatsen vrij zijn kunt u de auto ook aan de Kloosterstraat (de lange straat waar u net linksaf bent gegaan) parkeren. Of u kunt uw auto in de parkeergarage van winkelcentrum de Driehoek zetten.

BELANGRIJK 1:  Oldenzaal centrum is betaald parkeren. Vergeet u dus niet een kaartje te kopen.
BELANGRIJK 2: als u problemen heeft met het vinden van de Noordwal bel mij dan vanuit de auto. Ik ga dan aan straat staan zwaaien. En schaamt u zich niet want ik doe het heel vaak. bel: 06-19195562

Per openbaar vervoer
U reist met de trein naar Hengelo en stapt daar over op de boemel naar Oldenzaal.
Wanneer u in Hengelo bent belt u mij even hoe laat u vertrekt en ik zorg dat u in Oldenzaal van de trein wordt gehaald. bel: 06-19195562

afspraak maken
Wanneer u het atelier wilt komen bezoeken is het handig om een dag en tijdstip met mij af te spreken. Ik wil graag rustig de tijd hebben om u alles over het glas te laten zien en uw vragen te beantwoorden.
Bel of mail dan even naar brenda@glazeniers-glaskunst.nl of 06-19195562

Meer informatie over mijn gedenkwerk kunt u vinden in het vernieuwde "Grote Boek van Brenda Bleijenberg" dat op cd-rom is uitgebracht. In dit boek wordt verteld over het werken met glas en alle mogelijkheden die het glas u bieden kan. U kunt de cd-rom kosteloos aanvragen op brenda@glazeniers-glaskunst.nl