Urn monument met blank glas

Kunst in blank glas voor op het urn graf 
Blank glas is niet gekleurd, doorzichtig, transparant en helder. Het licht valt altijd door het glas heen waardoor de omgeving mee werkt in het uiteindelijke geheel.

Voor meer informatie over de verschillende glasmogelijkheden verwijzen wij u naar onze pagina “glasplaat in één kleur

Blank, niet gekleurd glas dus, kan op een aantal verschillende manieren worden uitgevoerd.
Op deze pagina laten wij u een aantal voorbeelden zien van de verschillende mogelijkheden.
Witte roos op dik doorzichtig glas

De familie wilde graag een witte roos. Dit zou het belangrijkste element in de urnsteen worden. Moeder had altijd van rozen gehouden en het grootste plezier konden zij haar doen door witte rozen te kopen.

wilt u verder lezen – klik dan hier
Helder glas met ruwe randen
Dat het glas ruwe randen zou krijgen was direct duidelijk. Mevrouw vond dit passend bij de manier waarop haar man was weggegaan. En omdat ze eigenlijk geen monument wilde vond ze het blanke glas ook wel passend. Want de glasplaat zou er zijn en ook niet zijn.

Enkel de liggende plaat, daar wilde ze wel wat mee. Het werd zwart en wit glas. Met een strakke lijn in het midden want dit past bij de rechtlijnigheid van meneer.

Uiteindelijk is de staande plaat van helder doorzichtig floatglas gemaakt.  En enkel de ruwe kanten zijn goed zichtbaar tegen de groene achtergrond.
Sam met de vliegende vlinders

Sam was aan kanker overleden. Zijn vader was hier heel bitter over. Met name omdat het hem als vader niet was gelukt zijn zoon te helpen. De man zat muurvast in zijn verdriet.
Moeder was er iets rustiger over......

wilt u verder lezen - klik dan hier


Lieveheersbeestje in glas

Het lieveheersbeestje klimt op de trap naar boven. Heel symbolisch. En er is een kleine tekst die geschreven is in het eigen handschrift. Heel persoonlijk en klein.

Het verhaal van deze glasplaat is een heel persoonlijk verhaal. Het verhaal van mijn kinderen. 

wilt u verder lezen – klik dan hier


De cirkel als beweging

De familie was heel duidelijk. Geen kleur; het moest doorzichtig glas worden. Men wilde er echter ook wel het gevoel van beweging in vertaald zien.

Na veel denkwerk van mijn kant liet ik een proef zien die ik in het verleden voor een grote doopschaal had gemaakt. De familie werd direct enthousiast.
Dit was de oplossing.

Een eenvoudige cirkel in doorzichtig glas die in de oven allerlei structuren had gekregen.
De regenboog op helder glas 

De familie wilde graag een kleine regenboog boven aan de glasplaat. En kom de regenboog er een beetje uitsteken was de vraag.
De glasplaat moest rustig zijn, er mocht niet te veel in gebeuren. Het geheel heldere floatglas vond men niet mooi omdat de tekst dan niet goed leesbaar was en het fusing “belletjesglas” vond men te druk.
Uiteindelijk zijn we op oven gematteerd floatglas uitgekomen.

En het regenboogje is met behulp van RVS afstandhouders aan de grote glasplaat bevestigd waardoor deze “vrij” van het glas kwam.

Vlinder in blank glas op het urn monument

“ik heb op uw website gelezen dat er een naam in de vleugel van een vlinder gezet kan worden. Maar kunnen er ook twee namen in de vleugels”. Dit vroeg meneer mij aan de telefoon en zoals zo vaak als ik deze vraag krijg heb ik meneer uitgebreid antwoord gegeven. 

Een week later kwamen hij en zijn vrouw naar mijn atelier en onder het drinken van onze thee vertelden ze mij hun verhaal.

Wilt u verder lezen – klik dan hierHart als letterplaat

Een hart dat in blank glas is versmolten. En de randen zijn strak gepolijst. De tegenstelling van het ronde hart met de duidelijke rand.
Het hart staat in 2 eenvoudige sokkels van zwarte graniet waar de tekst in komt.Voor altijd in ons hart als urnmonument

“Een hart in passende kleuren gezet tegen een blanke glasplaat waar de kleine tekst die alles zegt is gezandstraald”.
Mevrouw wist precies wat ze wilde. Er was al van alles bestudeerd en bekeken en veel was afgevallen. Uiteindelijk bleef dit over.

wilt u verder lezen – klik dan hierRoze uiltje als monument


Mevrouw belde mij voor een afspraak. Haar zusje was enkele maanden ervoor overleden en ze wilde beginnen met de uitwerking van het monumentje. Haar ouders waren al op leeftijd dus had zij het voortouw maar genomen. 

wilt u verder lezen – klik dan hier
Vlinder op de rots

Het was een solitisch kind, bijna eenzaam te noemen. En ze dacht dat hij dat ook wel eens was geweest. Maar ook duidelijk, rechtlijnig. Een echt computer kind van zijn tijd. Altijd over zijn eigen grenzen heen gaan en dan weer uitgeput in zakken. Hij hield van wandelen in de bergen. Ze geloofde dat die bergen ook wel heel goed bij zijn karakter pasten.
Dus kreeg haar zoon een vlinder die over de berg heen wil vliegen. Of het hem lukt? Dat mag de toeschouwer zelf bekijken.


Tot slot
In mijn werk vertel ik een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als een verhaal u raakt, of de foto van een glasobject vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand. 

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond. 
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop. www.glazennest.nl

Het is ook mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.


Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.

Verzoek

In het Glazen Nest maak ik monumenten en gedenkobjecten met een eigen identiteit, een eigen persoonlijkheid. Ieder object dat wij maken is eenmalig en uniek. Het wordt speciaal voor de overledene gemaakt in samenspraak met de familie. 
Op deze website deel ik mijn kennis met u. Ik geef veel informatie over alle mogelijkheden met glas voor gedenkobjecten en monumenten. Dit doe ik bewust omdat ik u wil informeren. 
Met enige regelmaat zie ik mijn ontwerpen terug bij anderen, en daarom verzoek ik u het volgende:
- Kopieer mijn ontwerpen niet.
- Laat ze ook niet respectloos door een andere kunstenaar uitvoeren.
- kopieer ook geen werken die uitgevoerd zijn voor iemand anders.
 - heb respect voor de andere families. Ik geef veel tijd en energie aan de ontwikkeling van mijn werk en puzzel met een familie op de vorm en de kleuren, net zo lang tot het verhaal dat zij willen vertellen klopt. 
Laten wij samen uw eigen verhaal vertellen, een nieuw en persoonlijk voor u vormgegeven verhaal. 


Visie

Ik wil een verhaal vertellen. Het verhaal van de overledene en zijn of haar familie. Het is iedere keer weer een nieuw verhaal, een uniek verhaal over een uniek mens, een unieke familie.

Het doel is die verhalen een vorm en een kleur te geven en daar zijn veel verschillende mogelijkheden voor. Zo ontstaat een tastbare plek waar herinneringen, hoop en dromen vorm hebben gekregen. Een plek, een object, waar je tegenaan kunt praten, dat je kunt verzorgen, waar je iets bij kunt achterlaten.

Een plek waar jij jezelf kunt zijn, omdat dit de plek is waar jij je dierbare herkent.

De leeftijd maakt eigenlijk niet het verschil voor het gevoel van je dierbare missen.

Ouders hadden dromen voor een te vroeg geboren baby. Hoop, verwachtingen.
En met het overlijden van het kindje is dat alles vervlogen.

Kinderen die ouders verliezen; wat maakt het uit hoe oud het kind is?
Of iemand nu 5 of 50 is, de overleden ouder is er niet meer en het kind kan zijn/haar verhaal niet meer rechtstreeks vertellen. Dromen voor de toekomst zijn vervlogen en de hoop is verdwenen.

De man of vrouw die de partner heeft verloren. Niet meer samen ouder worden; de overlevende wordt nu ouder en de geliefde nooit meer.
Niet meer samen koesteren, niet meer samen liefhebben.

Iemand die een broer of zus verliest. Afscheid nemen van degene die je jeugd heeft meegemaakt, die dingen van je weet die niemand anders weet. Het verlies van de persoon waar je als kind mee lachte en ruzie mee maakte. De persoon waar je je ouders mee deelt. Het overlijden van je broer of zus betekend ook afscheid nemen van een deel van je jeugd.