vlinder rotsvlinderrots
Sinds 2003 staan er in Nederland op de verschillende begraafplaatsen een vlinder rots. De 1e rots werd geplaatst op de begraafplaatsen Jonkerbos te Nijmegen en Moscowa te Arnhem. Deze rotsen waren en zijn nog steeds bedoeld voor de te vroeg geboren kindjes.


Enkele jaren daarna werd de 1e  rots geplaatst voor de vergeten kinderen. De kinderen die in vroeger jaren overleden zijn en geen eigen plekje mochten krijgen omdat ze niet gedoopt konden worden.
Vaak vergeten kinderen.

Op de rots konden de ouders een glazen vlinder laten verlijmen waardoor ze toch een plekje creëerden voor hun kindje. Het kind kreeg door de vlinder een naam en een eigen identiteit.

Het verdriet van de ouders mocht eindelijk erkend worden.Er zijn de laatste jaren steeds meer rotsen bijgekomen. En overal merkt Brenda dat het goed is. Met name voor de oudere mensen die soms zelfs vergeten waren dat ze één of meer kindjes verloren waren komt er rust. Gewoon omdat er een plek is waar ze naar toe kunnen gaan en hun verdriet kunnen delen met andere ouders.Voor meer informatie waar de rotsen staan kunt u ons mailen.
En wanneer u denkt dat ook bij u in de omgeving een vlinder rots geplaatst zou mogen worden neem dan alstublieft contact met Brenda op. Wij werken graag met u samen aan de realisatie ervan.