mini urn en gedenkobject met een glazen symbool


een verhaal verteld


ieder mens heeft zijn of haar verhaal
groot of klein –jong en oud
het heengaan
laat een enorm gat achter
het verhaal stopt
enkel de herinnering blijft

glas geeft de herinnering vorm
kleuren vertellen een verhaal
uw herinnering, uw gevoel 
vertalen in een persoonlijk object, 
dat wil ik graag samen met u doen
gedenken in liefde 
waardoor het verlies een plek krijgt

Grillige zon voor thuis

Ze wilden iets bijzonders voor in huis en zijn vrouw had op mijn website gelezen dat ik as-objecten maak die niet herkenbaar zijn als urn. Meneer vrouw of dit klopte want hij had mijn website niet zelf bekeken. Toen ik dit bevestigde vroeg meneer wanneer hij met zijn vrouw langs kon komen. Hij vertelde dat het een verrassing voor zijn vrouw zou zijn. Ze had al vaker op mijn website gekeken en hem er ook over verteld en nu wilde hij haar een cadeau geven.

Wilt u verder lezen – klik dan hier
Kruis in glaskunst als cadeau voor de dominee

Op een ochtend ging mijn telefoon en kreeg ik de vraag of ik thuis was. De man de mij belde was heel vrolijk en het duurde even voor het tot mij doordrong wie hij was. Ik aarzelde even en zei toen dat ik inderdaad thuis was en geen afspraken had op die dag. En de man antwoorde “mooi, dan loop ik nu door de poort. Ze de koffie maar vast aan”.

Wilt u verder lezen – klik dan hier

Een hart van MoederdagTijdens een Open Deur dag kwam een ouder echtpaar binnen gelopen. Men keek heel rustig rond en toen ik hen uitnodigde voor een kop koffie of thee namen ze het graag aan. De uitvaarleider die hun dochter had weggebracht had hen aangeraden om mijn atelier eens te bezoeken. De man had in de gaten gehad dat het echtpaar vast liep en wilde hen op zijn eigen manier een beetje helpen.

Wilt u verder lezen - klik dan hierBloemen op geode
Toen hun moeder was overleden hadden ze allemaal een steen uit haar verzameling mogen uitzoeken. En hij had voor dit stuk kwarts gekozen. En hij had er geen spijt van. De steen was echter zo alleen thuis. Want hij verzamelde niet zoals zijn moeder had gedaan en dat zou hij ook niet gaan doen.

Zijn vriendin had hem op mijn website gewezen en hij haar daar leuke kleine bloemetjes gezien. Of deze ook op de geode konden worden verlijmd?

Ja natuurlijk kon dit en de zoon is een paar uur bezig geweest om 2 passende bloemen uit te zoeken.Kleine  rode roos in glas

Een rode roos wordt vaak gezien als het symbool van de eeuwige liefde. De familie voor wie deze roos is gemaakt heeft ook een rode roos in het grafmonument verwerkt.
En ze wilden graag dezelfde roos voor thuis. Gewoon een klein object om de verbinding met het graf en hun dierbare te bevestigen.
Geel kruis in glas fusing

De familie is zeer gelovig. En ook eigentijds en glasliefhebbers.

Toen vader overleed kreeg hij een traditioneel monument. Geheel zoals de man het graag had gewild.

Om hun vader thuis te gedenken wilde de familie graag iets in glas. En voor hen is een kruis gemaakt. Een eenvoudig en toch eigentijds vormgegeven kruis voor aan de muur.Papavers in glaskunst

2 kleine abstracte papavers met 1 papaverbol. Het geheel symboliseert de eenheid van het gezin. Een klein kunst object dat gewoon mooi is.

En alleen de familie waar het voor is gemaakt weet dat er een klein beetje as in de steen zit.
handen in glas casting
2 handen die elkaar begroeten, vasthouden, omarmen. De bevestiging van de familie band.
In dit geval is er een echte afdruk van de handen gemaakt. En deze afdruk is daarna een beetje bewerkt en in glas gegoten. Het glas ligt thuis in de vensterbank mooi te zijn.


Blauw vrouwenfiguur in glas fusing

Een vrouwensilhouet in duidelijke blauwe kleuren. Het kleurverloop verteld het verhaal. De vrouw staat fier rechtop te kijken.

Het glas heeft een mooie plek in de tuin gevonden en men kijkt er graag naar.


Papavers van het grafmonument

Het graf heeft kleine papavers van glas. En op de vraag van de familie heb ik dezelfde papavers in een klein rond glasobject gezet voor thuis aan de muur.

De bezoekers weten niet dat het de papavers van het graf zijn. Dat hoeft ook niet.

De familie weet het en dat is voldoende.

Asobject met bloemen en vlinder

Beide ouders waren overleden en gecremeerd. De as was uitgestrooid. De kinderen wisten niet beter. En toen kwam men op mijn website terecht en zagen zij wat er allemaal met de as gedaan kan worden. Het zette hen aan het denken en tijdens een zondagochtend koffie bleek dat één van de zussen wat as van beide ouders had achtergehouden. Dit had zij nooit verteld omdat ze bang was voor de reacties van de anderen.

Deze as hebben wij verwerkt in een gedenksteen met bloemen en vlinders. Onder ieder glasobject zit een boorgat met een beetje as.Blauw hart met as

De familie wilde graag een klein object waar een beetje as in was verwerkt. De as hoefde niet direct zichtbaar te zijn. Na wat gesprekken zijn we op een middag aan het werk gegaan. En samen met mij hebben zij een hart gemaakt van allemaal kleine stukjes blauw glas. Ook de sokkel waar de as in zit is van blauw glas.

Toen beide glasdelen uit de oven waren gekomen hebben we met elkaar de as in de sokkel gelegd en het blauwe hart boven op de opening verlijmd. Het geheel klopte.
Blauwe lis als asobject

Voor de familie is de lis het symbool van de zuiverheid en veelzijdigheid. En hun kind heette zo dus de betekenis was dubbel.

De as is in de zaagsnede van de steen gelegd. Dit is samen met de ouders gedaan.

Bloem op asbusje van glas

Moeder wilde dat de as zichtbaar was. Hier had ze behoefte aan. Alsof ze iedere dag weer de bevestiging wilde dat haar kind er niet meer lijfelijk was. En er moest een bloem op komen want dat vond ze lief. Een bloemetje die nooit zou verwelken net zoals de liefde voor haar kind.

Samen met moeder heb ik gezocht naar de mogelijkheden. En samen zijn we hierop uitgekomen.
Tot slot

In mijn werk vertel ik graag een verhaal. Ik probeer een gevoel in kleur en vorm te vertalen.
Als u vragen heeft over een glas object kunt u mij altijd bellen of mailen. De objecten in glaskunst die op dit moment in mijn atelier aanwezig zijn vind u in onze webshop www.glazennest.nl

Ook mag u vanzelf sprekend geheel vrijblijvend eens mijn atelier bezoeken. Bel of mail dan even naar brenda@glazeniers-glaskunst.nl of 06-19195562

Meer informatie over mijn gedenkwerk per thema kunt u vinden op de pagina Informatie over mijn glaskunst
Op deze pagina staat een overzicht van alle informatie per thema in een PDF die u gratis bij mij kunt opvragen. Het opvragen van een PDF is geheel vrijblijvend.

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.

Verzoek

In het Glazen Nest maak ik monumenten en gedenkobjecten met een eigen identiteit, een eigen persoonlijkheid. Ieder object dat wij maken is eenmalig en uniek. Het wordt speciaal voor de overledene gemaakt in samenspraak met de familie.

Op deze website deel ik mijn kennis met u. Ik geef veel informatie over alle mogelijkheden met glas voor gedenkobjecten en monumenten. Dit doe ik bewust omdat ik u wil informeren.
Met enige regelmaat zie ik mijn ontwerpen terug bij anderen, en daarom verzoek ik u het volgende:

 - Kopieer mijn ontwerpen niet.
 - Laat ze ook niet respectloos door een andere kunstenaar uitvoeren.
 - Kopieer ook geen werken die uitgevoerd zijn voor iemand anders.
 - Heb respect voor de andere families. Ik geef veel tijd en energie aan de ontwikkeling van mijn werk en puzzel met een familie op de vorm en de kleuren, net zo lang tot het verhaal dat zij willen vertellen klopt.

Laten wij samen uw eigen verhaal vertellen, een nieuw en persoonlijk voor u vormgegeven verhaal.


Visie


Ik wil een verhaal vertellen. Het verhaal van de overledene en zijn of haar familie. Het is iedere keer weer een nieuw verhaal, een uniek verhaal over een uniek mens, een unieke familie.

Het doel is die verhalen een vorm en een kleur te geven en daar zijn veel verschillende mogelijkheden voor. Zo ontstaat een tastbare plek waar herinneringen, hoop en dromen vorm hebben gekregen. Een plek, een object, waar je tegenaan kunt praten, dat je kunt verzorgen, waar je iets bij kunt achterlaten.

Een plek waar jij jezelf kunt zijn, omdat dit de plek is waar jij je dierbare herkent.

De leeftijd maakt eigenlijk niet het verschil voor het gevoel van je dierbare missen.

Ouders hadden dromen voor een te vroeg geboren baby. Hoop, verwachtingen. En met het overlijden van het kindje is dat alles vervlogen.

Kinderen die ouders verliezen; wat maakt het uit hoe oud het kind is?
Of iemand nu 5 of 50 is, de overleden ouder is er niet meer en het kind kan zijn/haar verhaal  niet meer rechtstreeks vertellen. Dromen voor de toekomst zijn vervlogen en de hoop is verdwenen.

De man of vrouw die de partner heeft verloren.
Niet meer samen ouder worden; de overlevende wordt nu ouders en de geliefde nooit meer.
Niet meer samen koesteren, niet meer samen liefhebben.

Iemand die een broer of zus verliest. Afscheid nemen van degene die je jeugd heeft meegemaakt, die dingen van je weet die niemand anders weet. Het verlies van de persoon waar je als kind mee lachte en ruzie mee maakte. De persoon waar je je ouders mee deelt. Het overlijden van je broer of zus betekend ook afscheid nemen van een deel van je jeugd.