Een hart van Moederdag

Een hart van Moederdag


Tijdens een Open Deur dag kwam een ouder echtpaar binnen gelopen. Men keek heel rustig rond en toen ik hen uitnodigde voor een kop koffie of thee namen ze het graag aan. De uitvaartleider die hun dochter had weggebracht had hen aangeraden om mijn atelier eens te bezoeken. De man had in de gaten gehad dat het echtpaar vast liep en wilde hen op zijn eigen manier een beetje helpen. Op zich vonden de 2 mensen dit heel bijzonder want ze waren alleen maar de ouders geweest. De echtgenoot van hun dochter had alles geregeld en hij was toch de belangrijkste in het hele verdriet. Hij en zijn kinderen hadden het grootste gemis.
Dit vonden ze oprecht en ze respecteerden volledig de keuzes die hun schoonzoon gemaakt had. Ze hadden ook echt het gevoel dat hij hun kind goed had gekend dat zij het volledig met zijn keuzes eens zou zijn geweest.

Zij echter liepen wel tegen een aantal dingen aan. Hun dochter was namelijk op een natuurbegraafplaats begraven en daar mocht geen monument komen. enkel een houten plaat bij de boom waar hun kind lag begraven. Geen lampje, geen frutsels, niets mocht erbij worden gezet. En daar liep moeder dus behoorlijk tegen aan. Zelfs haar kleinkinderen mochten geen tekeningen ophangen of neerleggen. Maar daar hield zij zich niet aan hoor. Als ze met haar kleinkinderen naar haar dochter ging mochten ze van haar alles neerleggen wat ze gemaakt hadden.

In haar gesprekken met de dominee had deze haar aangeraden om thuis een eigen plek te maken. En daar was ze nu dus mee bezig. Niet zo’n echt altaar maar gewoon een paar dingen die haar aan haar kind herinnerden en waar haar andere kinderen en kleinkinderen, met name die van haar dochter, ook iets bij konden zetten. En er brandde altijd een lichtje bij de foto.

En nu waren ze zover dat ze ook een echt heel klein monumentje voor hun kind wilden laten maken. De dochter was weliswaar al lang volwassen maar toch was ze altijd hun kind gebleven. Nu hadden ze al op mijn website gekeken en daar hadden ze een kindertekening in glas gezien. Deze gedachte vonden ze heel mooi.

Uit haar tas haalde mevrouw een tekening die haar dochter ooit voor Moederdag gemaakt had. Dit vond ze een mooie tekening. Hij herinnerde haar aan de mooie jaren toen haar dochter nog niet zo volwassen en zo eigengereid was en haar niet meer nodig had gehad.

Ik was oprecht gecharmeerd van de tekening. Heerlijk spontaan en duidelijk. Een tekening vol hartjes om haar moeder te vertellen hoeveel ze van haar hield.

Een van de hartjes van de tekening is in glas omgezet in de kleuren die ik samen met moeder heb gekozen.

Vader heeft het glas in een mooi stuk rozenkwarts verlijmd. Een stuk Kwarts dat mevrouw enkele jaren eerder van hun dochter met Moederdag had gekregen.

En toen alles klaar was kwamen de ouders met de 2 kinderen van hun dochter naar mijn atelier en beide kinderen hebben een klein vlindertje uit mogen zoeken. En nu staat het hart samen met de 2 kleine vlinders op de gedenkplek bij de ouders thuis. 

Het verhaal van deze ouders is verteld.Tot slot
In mijn werk vertel ik telkens weer een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als dit verhaal u raakt, of de foto vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop: www.glazennest.nl

Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

PDF informatie
Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe.
Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier….

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Zijn of haar verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.