Vlinder op bergkristal in de tuin

Vlinder op berg kristal in de tuin


Mevrouw had een paar jaar geleden een vlinder bij mij uitgezocht en meegenomen. De vlinder lag in haar tuin tussen de bloemen die haar vader nog geplant had. Heel symbolisch had ze dit gedaan want de vlinder was ter nagedachtenis aan haar vader. Haar motivatie was dat de bloemen in de winter zo saai waren en dan was er de vlinder om van te genieten en aan haar vader te denken.

De vlinder was indertijd op een witte Carrera marmer steen verlijmd omdat ze dit zo’n fijne rustige steen vond en de vlinder en mooi op uitkwam. Maar Carrera marmer is een zachte steen en neemt heel snel alg aan. Dus was mevrouw iedere paar maanden de steen aan het boenen omdat ze geen groene steen wilde bij haar vlinder. En ze wat het zat om altijd maar weer te boenen. Zoals ze zelf aan de telefoon vertelde “mijn vader laat me nog steeds alles van hem schoonmaken en dat mag een keer afgelopen zijn”.

En zo kwam ze dus met vlinder en steen (die echt heel erg groen was) bij mij op de koffie. Ze vroeg mij of ik hier een oplossing voor had want ze wilde een lichte steen, geen grijze. En het was wel de bedoeling dat de vlinder weer de tuin in zou gaan. De plek waar het beest al jaren stond was een mooie plek en de vlinder hoorde er gewoon.

Ik sprak met haar af dat ik op zoektocht zou gaan maar dat het wel een tijdje zou duren. Een witte steen die tegen het Nederlandse klimaat kan is gewoon lastig.

Uiteindelijk vond ik de oplossing toen ik voor een andere familie bij de stenen groothandel was. Ze hadden daar een kist met echt mooie grote brokken bergkristal. De meeste mensen kennen het bergkristal wel van de mooie gepolijste stukken echter dat er ook ruwe steen van is was ook mij op dat moment onbekend.
Ik vertel wel een verhaal van jaren geleden. Op dit moment wordt het bergkristal veel toegepast maar in 2002 was het moeilijk te vinden.

Ik heb die middag een paar grote brokken bergkristal meegenomen en ’s avonds heb ik mevrouw kunnen bellen met de boodschap dat ik de oplossing gevonden had. Grote stukken bergkristal is niet goedkoop maar ze blijft wit. En als er alg op komt is het gemakkelijk schoon te maken.
En als het licht erop valt, met name als er glas bovenop zit ziet er echt heel bijzonder uit.

Mevrouw was zeer tevreden. Ze kan haar vader nu eindelijk een stuk beter laten gaan.

Haar verhaal heeft een nieuwe vorm gekregen en is verteld.Tot slot
In mijn werk vertel ik telkens weer een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als dit verhaal u raakt, of de foto vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop: www.glazennest.nl

Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

PDF informatie
Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe. 
Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier….

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Zijn of haar verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…
 
Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.