Vlinder op een bijzonder Lichtje

Vlinder op een bijzonder lichtje


Meneer kwam wel vaker naar mijn atelier om even rond te kijken. Hij zocht een mooie kleine vlinder voor zijn overleden vrouw maar de juiste zat er steeds niet bij. En omdat hij niet kon uitleggen wat hij mooi vond hadden we afgesproken dat hij gewoon regelmatig even langs zou komen om naar de nieuwe vlinders te kijken. Meneer was met pensioen en hij woonde in Oldenzaal en zijn hondje kom het heel goed vinden met mijn honden dus hij wist dat hij zonder problemen binnen kon lopen. De honden gingen dan spelen en hij wist ondertussen waar de kisten met vlinders stonden.

En zo ook deze middag. Meneer zat in mijn atelier tussen de vlinders te zoeken en terwijl hij aan het zoeken was, en we ondertussen ook kletsten en koffie dronken vertelde hij dat hij iedere avond als hij thuis kwam bij de foto van zijn vrouw een klein kaarsje brandde. En dan praatte hij haar even bij hoe zijn dag was verlopen.
Hij zei grappend “ik weet dat ze niets terug zegt maar ik blijf het doen. Ik hoop ergens dat ze wel luistert, waar ze nu dan ook mag zijn”.

Meneer vertelde ook terloops dat het zo jammer was dat er geen mooie kaarsenhouders te krijgen waren. Zo eentje die hij met het vlindertje zou kunnen combineren. Tenminste, als hij de juiste vlinder ooit zou kunnen vinden.
Nu had ik al langer in de gaten dat hij zijn vlinder steeds aan de kant legde. Meneer vond het veel te gezellig om even langs te komen en te praten. Hij verstopte de juiste vlinder iedere keer weer in de verkeerde doos, hopend dat ik hem niet zou ontdekken.

De opmerking over de kaarsenhouder echter liet mij ’s avonds niet los. Ik bleef er maar over nadenken. Enkele maanden ervoor had ik namelijk een kaarsenhouder gezien die mij was bijgebleven. Ik kon op dat moment alleen niet naar boven halen waar het was geweest en hoe de kaarsenhouder eruit had gezien.

Midden in die nacht werd ik met een schok wakker en toen wist ik het weer. De volgende ochtend heb ik de mineralengroothandel gebeld met de vraag of zijn nog enkele van de waxinelichtjes van kristal hadden en een week later ben ik in mijn auto gestapt en naar de groothandel gegaan om er 3 op te halen.

Ik heb meneer niets verteld van mijn zoektocht en toen hij enkele weken later weer het atelier binnenstapte liet ik hem de lichtjes zien. Hij viel helemaal stil en zat maar naar de kristallen te kijken. Hij draaide ieder kristal alle kanten uit en vroeg toen hoe we de vlinder erop zouden kunnen verlijmen.

En daarna liep hij naar de doos toe waar hij zijn vlindertje in had verstopt en pakte het eruit. “dan zullen we maar eens kijken of deze vlinder erop past”.

Meneer was stil. Hij was aan het einde van zijn zoektocht gekomen en dat wist hij ook. Het was goed zo.

We hebben de mooiste positie voor de vlinder gezocht maar meneer kon geen keuze maken. We hebben afgesproken dat hij de kristal en de vlinder mee naar huis zou nemen. En ik heb hem een pipet met lijm meegegeven. Hij had in alle uren die hij in het atelier had doorgebracht al vaker gezien hoe ik een vlinder verlijm dus dat kon hij zelf ook.

Een week later kwam meneer met de hond en een hele grote bos bloemen. En hij had ook foto’s meegenomen hoe het lichtje bij de foto van zijn vrouw stond.

Hij was intens blij dat het was gelukt. En met name dat ik zoveel geduld met hem had gehad.Tot slot
In mijn werk vertel ik telkens weer een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als dit verhaal u raakt, of de foto vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop: www.glazennest.nl

Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten. Brenda@glazeners-glaskunst.nl

PDF informatie
Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe.
Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier….

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Zijn of haar verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.