Mijn papa - gedenkobject van een kleine jongen

 Mijn papa - gedenkobject van een kleine jongen

De kleine jongen kwam met oma binnen. Hij had aan oma verteld dat hij graag iets voor zijn papa  wilde maken en oma had mij gebeld met de vraag of ze langs konden komen. Ik had al eerder met oma gewerkt en zij wist hoe ik met mensen en kinderen omging. Zij had er vertrouwen in dat ik haar kleinzoon zou kunnen helpen. 

Aan tafel vertelde de jongen over zijn papa en mama. Zijn papa was dood gegaan, zo maar in één keer. Hij was die ochtend gewoon naar zijn werk gegaan en toen hij uit school kwam was het hele huis vol met huilende familie. Oma en opa waren ’s middags naar school gekomen en samen met zijn juf hadden ze hem verteld dat papa naar de hemel was gegaan. Papa had geen pijn gehad maar was gewoon op de grond gevallen en toen was hij dood. 

Ik keek oma vragend aan en zij fluisterde “vermoedelijk een aneurysma, maar dat onderzoeken ze op dit moment nog”. Het was al een paar weken geleden gebeurt en sinds die tijd huilde mama alleen nog maar. Hij was de oudste van de kinderen dus hij moest nu voor zijn 2 zusjes zorgen. Zijn moeder was op dit moment hun huis aan het opruimen. Alles van papa wilde mama weg hebben. Zijn zusjes waren bij de buurvrouw, die was heel aardig. Hij was ook heel veel bij de buurvrouw om te spelen en te eten. 

Maar hij kon niet stoppen om over papa na te denken en alleen met oma kon hij hierover praten. En die middag toen oma hem uit school haalde heeft ze verteld dat ze naar mij toe gingen en dat hij ook met mij over papa kon praten. En dat hij misschien wel iets voor papa kon gaan maken. 

Op mijn vraag wat hij voor papa zou willen maken kwam heel snel het antwoord. Het moest een hart worden. Een heel mooi hart. Ik heb hem die middag papier en potlood gegeven en hem verteld dat we eerst de buitenkant van het hart zouden maken. En als de buitenkant goed was zouden we het hart gaan inkleuren. 

De jongen heeft aan tafel zitten tekenen en een paar woensdag middagen verder was het hart klaar. We hebben er samen iets moois van gemaakt. En midden in zijn gevlekte hart staat heel groot “mijn papa”.

Tot slot

In mijn werk vertel ik telkens weer een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als dit verhaal u raakt, of de foto vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.

Een aantal van deze objecten staan in onze webshop: www.glazennest.nl

Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.


PDF informatie

Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe. 

Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier PDF


En als laatste:

Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust Beeldrecht. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.

Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier werkwijze 

Atelier Het Glazen Nest

Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal

T: 0541-533476

M: 06-19195562

E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl

Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.