Oude urn met nieuwe hartjes

Oude urn met nieuwe hartjes


Haar moeder en de oma van haar dochters zat al lang in de urn. Niet de meest mooie urn maar het was nu eenmaal zo. Het crematorium had indertijd weinig andere urnen gehad waar ze uit kon kiezen. Ze stond een beetje te stoffen boven in de kast. Gewoon omdat de dochter de urn niet mooi vond.
Dit vertelde ze tijdens haar bezoek op een open dag. 

Mevrouw was een beetje aan het rondkijken en tijdens de kop koffie vertelde ze mij haar verhaal. Ze had ook al bij het crematorium rond gekeken en op het internet maar nergens vond ze iets waar ze enthousiast over werd. Daarbij kwam dat ze het ook een moeilijke gedachte vond om haar moeder naar een nieuwe urn over te verhuizen. Ze had al zo lang in de oude urn gezeten dat mevrouw er ergens ook aan was gewend. Eigenlijk wist ze niet goed wat ze nu bij mij deed. 

Mevrouw keek mij aan en zei: “een beetje triest eigenlijk hé. Ik wil wel wat anders en ook weer niet”. Ze liet mij foto’s van de urn zien. Het was een eenvoudige lichte urn in het “standaard” klassieke model. 
Toen ik haar vertelde dat de urn ook “gepimpt” kon worden keek ze mij met interesse aan.

Ik legde uit dat deze urn met allerlei ornamenten versierd kon worden. Wat maar bij haar moeder gepast zou hebben zouden we kunnen maken. En toen ik haar vertelde dat zij en haar dochters samen met mij een aantal ornamentjes zouden kunnen maken werd ze eerst stil en daarna heel enthousiast. 
Mevrouw is naar huis gegaan met de afspraak dat zij zou gaan nadenken wat bij hen allemaal zou passen. En 2 weken later is ze met haar dochters een middag in mijn atelier aan het werk geweest om hartjes te maken. Allemaal kleine hartjes in de verschillende kleuren. 

En een week later kwamen mevrouw en dochters opnieuw naar mijn atelier, en dit keer was oma erbij. En samen hebben we de kleurige hartjes op de urn verlijmd. 
De jongste dochter was heel speels met oma want ze mocht haar weer opnieuw versieren. 

Het was een gezellige middag die ik mij nog lang zal herinneren.  
Tot slot

In mijn werk vertel ik een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als een verhaal u raakt, of de foto van een glasobject vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop. www.glazennest.nl

Het is ook mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

Meer informatie over mijn gedenkwerk per thema kunt u vinden op de pagina Informatie over mijn glaskunst
Op deze pagina staat een overzicht van alle informatie per thema in een PDF die u gratis bij mij kunt opvragen. Het opvragen van een PDF is geheel vrijblijvend.

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.

Verzoek

In het Glazen Nest maak ik monumenten en gedenkobjecten met een eigen identiteit, een eigen persoonlijkheid. Ieder object dat wij maken is eenmalig en uniek. Het wordt speciaal voor de overledene gemaakt in samenspraak met de familie.

Op deze website deel ik mijn kennis met u. Ik geef veel informatie over alle mogelijkheden met glas voor gedenkobjecten en monumenten. Dit doe ik bewust omdat ik u wil informeren.
Met enige regelmaat zie ik mijn ontwerpen terug bij anderen, en daarom verzoek ik u het volgende:

 - Kopieer mijn ontwerpen niet.
 - Laat ze ook niet respectloos door een andere kunstenaar uitvoeren.
 - Kopieer ook geen werken die uitgevoerd zijn voor iemand anders.
 - Heb respect voor de andere families. Ik geef veel tijd en energie aan de ontwikkeling van mijn werk en puzzel met een familie op de vorm en de kleuren, net zo lang tot het verhaal dat zij willen vertellen klopt.

Laten wij samen uw eigen verhaal vertellen, een nieuw en persoonlijk voor u vormgegeven verhaal.

Visie

Ik wil een verhaal vertellen. Het verhaal van de overledene en zijn of haar familie. Het is iedere keer weer een nieuw verhaal, een uniek verhaal over een uniek mens, een unieke familie.

Het doel is die verhalen een vorm en een kleur te geven en daar zijn veel verschillende mogelijkheden voor. Zo ontstaat een tastbare plek waar herinneringen, hoop en dromen vorm hebben gekregen. Een plek, een object, waar je tegenaan kunt praten, dat je kunt verzorgen, waar je iets bij kunt achterlaten.

Een plek waar jij jezelf kunt zijn, omdat dit de plek is waar jij je dierbare herkent.

De leeftijd maakt eigenlijk niet het verschil voor het gevoel van je dierbare missen.

Ouders hadden dromen voor een te vroeg geboren baby. Hoop, verwachtingen.
En met het overlijden van het kindje is dat alles vervlogen.

Kinderen die ouders verliezen; wat maakt het uit hoe oud het kind is?
Of iemand nu 5 of 50 is, de overleden ouder is er niet meer en het kind kan zijn/haar verhaal niet meer rechtstreeks vertellen. Dromen voor de toekomst zijn vervlogen en de hoop is verdwenen.

De man of vrouw die de partner heeft verloren. Niet meer samen ouder worden; de overlevende wordt nu ouder en de geliefde nooit meer.
Niet meer samen koesteren, niet meer samen liefhebben.

Iemand die een broer of zus verliest. Afscheid nemen van degene die je jeugd heeft meegemaakt, die dingen van je weet die niemand anders weet. Het verlies van de persoon waar je als kind mee lachte en ruzie mee maakte. De persoon waar je je ouders mee deelt. Het overlijden van je broer of zus betekend ook afscheid nemen van een deel van je jeugd.