Kan er as in de vlinder

Kan er as in de vlinder?


Deze vraag wordt de laatste jaren steeds vaker gesteld. En dit is ook de reden waarom ik hem nu in deze lijst opneem. 

Het antwoord is heel kort. 

Ja, het kan

maar…. 

Nee het ziet er niet mooi uit. 

Ik zal dit proberen uit te leggen. Visualiseert u zich hoe as eruit ziet. Het zijn kleine grijze stofkorreltjes. En visualiseer een vlinder. Symbolisch vormgegeven in mooie kleuren. 

Om u te helpen heb ik hier een vlinder geplaatst. 

En nu wordt er as in de vlinder mee versmolten. De askorrels worden zwart door het oven proces en er komen dus overal in de vlinder kleine zwarte stofdeeltjes. De vlinder wordt er direct minder mooi door. Je blijft maar naar die stofdeeltjes kijken en ze beginnen te irriteren. 

Ik heb een paar proeven in mijn atelier om de mensen te laten zien hoe het eruit ziet. En ik merk dat men steeds over de as korrels wrijft. Alsof het een verontreiniging is. 

Ik laat hier heel bewust geen foto’s zien van deze vlinderproeven omdat ze veel negatieve aandacht vragen. 

Het is juist de bedoeling dat het vlinder-gedenkobject iets is wat je met de overledene verbind. Waar je met plezier naar kijkt en de liefde voor de overledene in voelt. Niet een object dat langzaam gaat irriteren omdat het niet volmaakt is. 


Ik verwerk dus zelden as in het glas zelf. Meestal wordt de as in de “drager” van het glas gelegd. De

glas sokkel, het RVS of de steen. En de keuze van de sokkel is afhankelijk van de vraag of de familie de as wel of niet gezien wil hebben.  

Tot slot

In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is. 

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl

Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben. 

En als laatste:

Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.

Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

 

Atelier Het Glazen Nest

Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal

T: 0541-533476

M: 06-19195562

E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl

Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.