Kan mijn dochter ook mee helpen


Kan mijn dochter ook meehelpen met het monument. Ze is pas 5 jaar oud.

Ik vergeet de 1e keer dat deze vraag gesteld werd nooit meer. Het was in het begin van mijn carrière als “glasvrouwtje” en ik had eigenlijk geen idee waar ik mee bezig was. En of het werkte, of ik een familie daadwerkelijk hielp in hun verdriet door ze mee te laten werken aan het glas object. Ondertussen weet ik het wel beter, het werkt echt. Dus ja, ook heel jonge kinderen kunnen meewerken. En ook mensen met een beperking, lichamelijk of geestelijk. Ik heb ondertussen vermoedelijk alle groepen wel in mijn atelier aan de snijtafel gehad.


Ik kijk wel naar wat een kind kan. En wat een kind kan is niet altijd gelijk aan de leeftijd. Er wordt in het atelier met glas gewerkt en dit betekend dat er altijd bepaalde veiligheidsvoorwaarden genomen moeten worden. Zo heb ik veiligheidsbrillen in ook de kleinste maten en pleisters voor volwassenen en de leukste pleisters voor de kleinsten.
Niet dat die vaak nodig zijn maar ze willen ze toch altijd wel graag hebben.

De concentratie van de jongste kinderen duurt vaak niet zo lang dus ook daar wordt rekening mee gehouden. Als ze er klaar mee zijn kunnen ze een spelletje gaan spelen (vaak de jongens) of een tekening maken (vaak de meisjes) en ga ik verder met de ouders.Het gaat erom herinneringen te maken en er worden ook altijd veel foto’s genomen als een gezin aan het werk is.
Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.