Hoe werkt mozaïek uit glas


Hoe werkt mozaïek uit glas? 

De mozaïek techniek in glas zoals ik die al 20 jaar toepast is een combinatie van de klassieke technieken glas in lood en mozaïek. Ik werk dus niet met kleine vierkantjes van keramiek of glas maar snij mijn ontwerpen uit gekleurde glasplaten en als het ontwerp hierom vraagt kan ik dit glas daarna brandschilderen. Dit betekend dat er een tekening op het glas wordt geschilderd dat daarna in de oven wordt ingebrand zodat de glasverf één geheel wordt met het glas. 


Wanneer het glas geheel is gesneden en gepolijst wordt het op de ondergrond verlijmd. De ondergrond is meestal graniet. Afhankelijk van het ontwerp wordt de steen ingestraald zodat het glas verdiept kan worden verlijmd.Een mooi voorbeeld hiervan ziet u hiernaast staan. De vorm van de roos is geheel uit het graniet gezandstraald. De roos is dus een geheel geworden met de steen.

Mozaïek glas kan zowel liggend als ook staand worden toegepast en doordat Brenda haar glas altijd met een speciale lijm verlijmd en voegt blijft het glasmozaïek ook in de jaren mooi.


Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.