Hoe zit het met die glasletters van jullie

Hoe zit het met die glasletters van jullie?
Deze vraag wordt vaak in het atelier gesteld omdat daar de verschillende voorbeelden staan van een glasplaat met de naam in glazen letters. Ik heeft deze letters jaren geleden ontwikkeld en ze zijn daarna door de verschillende bedrijven gekopieerd. Echter niemand heeft mijn vak- en kleurenkennis  dus de kopieën blijven zwakke kopieën.
Iedere glazen letter bestaat uit 2 of meer lagen glas en wordt met de hand gemaakt in exact de kleur of de kleuren die de familie graag wil. Er kan een standaard lettertype worden genomen of het handschrift van de overledene of van één van de ouders als het een jong kind betreft. Hiernaast ziet u een voorbeeld van de verschillende uitvoeringen.


De naam kan in één goed gekozen kleur worden uitgevoerd of in meerdere kleuren zoals de naam van Anders die u hiernaast ziet staan. De naam staat groot op de steen in kleuren die nooit meer zullen vervagen.
Of juist één enkele kleurige letter die voldoende zegt. De letter verteld het verhaal.


De glazen letters kunnen “koud” op de steen of de glasplaat worden verlijmd. Wij adviseren hier altijd de MS polymeer lijm voor. Dit is de beste lijm die er voor het gebruik buitenshuis is.

Doordat de letters altijd minimaal 6 mm dik zijn creëren we een fraai driedimensionaal effect.
Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.