Hoe wordt de vlinder verlijmd

Hoe wordt de vlinder verlijmd?Een vlinder, groot of klein, kan rechtstreeks op een steen, RVS, glas, en iedere andere ondergrond worden verlijmd. Zolang het maar met de juiste lijm wordt gedaan (ms polymeer) kan er niets gebeuren.

Het allerbelangrijkste is dat de vlinder de juiste “beweging” krijgt. De stand van de vlinder moet precies dat weergeven wat de familie voor ogen heeft. Vliegt de vlinder weg van de steen, of vliegt het beestje even voorbij of wil het juist proberen te landen, of is het geland.
Dit zijn maar een paar bewegingen van alle die er mogelijk zijn. Kijkt u maar eens rustig naar de foto hiernaast. Iedere vlinder vliegt een andere kant op en verteld daardoor een eigen verhaal.De vlinder vertelt het verhaal van de familie. Dat is het allerbelangrijkste. En de wijze waarop het beestje uiteindelijk wordt verlijmd wordt daaraan aangepast.

Juist omdat de positie van de vlinder zo persoonlijk is adviseer ik een familie altijd dit zelf te doen. Ik heb hier enkele jaren geleden zelfs een handleiding voor gemaakt en lever altijd de juiste lijm bij de handleiding mee.Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.