Een vrije vogel in paars en blauw glas

Een vrije vogel in paars en blauw glas

Hun volwassen kind was een vrije vogel geweest. Ze was altijd op weg naar iets nieuws en liet zich aan niets en niemand binden. Ze had nooit binnen de lijntjes gekleurd en altijd overal de scherpe kantjes af gehaald.
Dit alles vertelde moeder al aan de telefoon toen ze een afspraak maakte voor een bezoek.

Haar heengaan was voor de ouders een geweldige schok geweest. Hun dochter had haar eigen keuze gemaakt. Ook in deze stap om haar leven te beƫindigen.

Ze had zoveel voor haar ouders, broer en zus verborgen gehouden. Pas na haar overlijden, toen ze haar appartement op gingen ruimen en haar dagboeken en de afscheidsbrief vonden kreeg het gezin inzicht wat hun dochter en zus hen nooit verteld had. Ze wisten  niet dat hun kind het jaar ervoor niet op een grote vakantie was geweest maar zich 6 maanden had laten opnemen voor een intensieve trauma behandeling. Ze wisten niet van het misbruik dat ze als klein meisje had ondergaan. Ze wisten niets van de angsten die door hun dochter heen gingen en hoeveel moeite ze had om dit onder controle te krijgen.

Vader en broer waren met de dagboeken zelfs naar de politie gegaan om alsnog aangifte van het misbruik te willen doen. Dit bleek echter niet meer mogelijk omdat de man in kwestie al was overleden.

Broer en zus waren nu bezig om de dagboeken in een boek vorm om te laten zetten. Een boek over hun grote zus, in haar eigen woorden aangevuld met hun herinneringen en die van hun ouders, vrienden en vriendinnen.

Alles wat de ouders hebben verteld  is uiteindelijk in haar eigen plekje vertaald. Een liggende steen van graniet zonder scherpe kanten, alles is mooi rond. De paarse steentjes in het tuinvak als scherp contrast voor de ronde rand.

De staande glasplaat is van inktblauw glas, voor deze jonge vrouw een fijne kleur en de kleur waar ze haar dagboeken mee heeft volgeschreven.
En de vogel, een beetje abstract gemaakt vliegt weg. De vogel is voor de ouders heel belangrijk. Deze vogel is symbool voor hoe hun kleine grote meisje door haar te korte leven is gegaan. En het staat ook symbool voor hoe ze als een vrije vogel van hen weg gevlogen.
Tot slot
In mijn werk vertel ik telkens weer een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als dit verhaal u raakt, of de foto vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop: www.glazennest.nl

Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

PDF informatie
Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe.
Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier….

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Zijn of haar verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.