Een familie in een glazen beeld

Een familie in een glazen beeld

Op een ochtend kreeg ik een mail met de vraag os ik 3 dezelfde kleine asobjecten kon maken. Deze vraag wordt mij wel vaker gesteld en ik geef altijd hetzelfde antwoord.

“Ik kan wel objecten maken die duidelijk op elkaar lijken, een  familie  zijn dus,  maar hetzelfde worden ze nooit”

Dit was dus ook nu weer  mijn antwoord aan de man die mij mailde. Ik vroeg hem mij te bellen zodat we wat makkelijker konden communiceren over zijn vraag.  Soms is de telefoon gewoon sneller om antwoorden te geven.
Meneer zat duidelijk achter de computer want hij belde direct. Hij vertelde dat zijn ouders heel kort na elkaar waren overleden en dat hij en zijn zussen iets met de as wilden. Ze wilden alle drie een gedenkobject hebben voor thuis want hun ouders wilden op een bepaalde plaats uitgestrooid worden. Dit hadden ze altijd heel duidelijk verteld.

Toen meneer en ik probeerden een afspraak te maken bleek dit lastig te zijn omdat hij de agenda’s van zijn zussen niet kende. We hebben dus een aantal dagen genomen en hij beloofde mij zo snel als mogelijk te vertellen wel dag en tijdstip het zou worden. Het werd een zondagochtend enkele weken later. Nu werk ik hoofdzakelijk op afspraak dus als de zondag de enige dag is dat iedereen kan pakken we dat gewoon.

Op dit zondagochtend  bleek dat meneer en zijn zussen eigenlijk niet dezelfde objecten wilden hebben maar juist familie objecten.  Ze moesten bij elkaar horen maar ieder object mocht een duidelijke eigen identiteit hebben.

Al puzzelend en rond kijkend in mijn atelier kwam abstract er heel duidelijk uit. Niet een duidelijk figuur of symbool maar creatief en abstract.
En ze hadden alle drie ook een heel duidelijke eigen kleurvoorkeur.

Ik heb goed geluisterd naar alles wat ze over hun beide overleden ouders vertelden en uit alle schetsen die daarna gemaakt zijn kozen ze 1 familie uit. Een familie die bij elkaar hoort maar allemaal een eigen kleur en identiteit hebben.

Enkele maanden later waren de objecten klaar en hebben we weer een afspraak gemaakt. Dit keer om de as in de 3 beelden te leggen. Van beide ouders een kleine hoeveelheid. En die middag gingen de 3 kinderen ieder naar hun eigen huis met een doosje waarin het eigen gedenkobject zat.Tot slot
In mijn werk vertel ik telkens weer een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als dit verhaal u raakt, of de foto vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop: www.glazennest.nl

Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

PDF informatie
Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe.
Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier….

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Zijn of haar verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.