wat is de levertijd van een monument?

Wat is de levertijd van een monument?


De uitvoering van een glasobject is gemiddeld 6 weken. Maar dit is gerekend vanaf het moment dat er een ontwerp ligt waar iedereen het over eens is. Hier gaan nog een aantal stappen aan vooraf.

De ontwerpfase neemt vaak veel meer tijd. Soms heeft een familie al een compleet plan waar ze mee binnen komen en hoef ik alleen over het glas na te denken. Een volgende familie heeft nog geen idee hoe het geheel eruit zal komen te zien en ga ik ook de steen ontwerpen.

Een ontwerpfase heeft gemiddeld een maand of 3 á 4 nodig. En soms is dit korter en de volgende keer weer langer. Mijn ervaring is dat de familie hier een rol in speelt. Als ik met veel mensen om tafel zit, en iedereen wil gehoord worden dit meer tijd neemt dan wanneer ik met 1 of 2 mensen aan tafel zit.

Wanneer het totale ontwerp bekend is wordt de tekening doorgestuurd naar de steenhouwer die het dichtste bij de familie zit en waar ik een goed gevoel bij heb. Een steenhouwer dus die glas begrijpt en waar de familie goed mee kan overleggen. De familie kan dan zelf de laatste details over de steen met de steenhouwer doorspreken. En dan moet de steen worden besteld. Dit duurt meestal tussen de 10 en 12 weken.

En in die tijd ga ik, vaak samen met de familie, met het glas bezig. We hebben dan gemiddeld 6 weken om er iets moois van te maken.

En soms kan het korter zijn dan de gemiddelde 6 tot 8 maanden want veel mensen schrikken van de tijd die het neemt maar liever neem ik de tijd voor alles. We doen dit immers maar 1 x houd ik de familie altijd voor. En daar willen we alle aandacht en rust aan geven zodat iedereen er later een goed gevoel over heeft.Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.