Op uw website lees ik over koestersteentjes.

Op uw website lees ik over koestersteentjes. Maar wat bedoelt u daarmee?Ik werk veel met jonge ouders. Mensen die hun kindje verloren hebben, vaak nog voordat het kindje een 1e ademteug heeft genomen. Mensen waarvan hun kindje een slopende ziekte had, of juist zomaar spontaan ophield met ademen.

Men wil het niet aanvaarden, kan het vaak niet accepteren, er is zoveel verdriet.

En dan gaan we aan het werk. We puzzelen samen welk type object en welk symbool bij hen en het gevoel past. En dan maken we samen een klein gedenkobject.
En dit kleine objectje kan men op schoot nemen. Het kan geknuffeld worden, geaaid, in de handen worden genomen.  Het kan mee op vakantie want het is klein.
Ik merk vaak de blijdschap bij de ouders als we uiteindelijk klaar zijn en zij hun kindje weer mee kunnen nemen naar huis. Het gevoel heeft een hele duidelijke vorm gekregen. Iets wat ze wel kunnen aanraken en een kusje kunnen geven.

Zoals ooit een moeder mij vertelde: “en toen was ik het urntje kwijt. Helemaal in de stress ging ik overal zoeken want misschien was hij van de plank gevallen en kapot gegaan. Tot ik naar mijn zoontje keek die op de bank zat tv te kijken. Hij had het op schoot liggen en toen ik vroeg waarom zei hij dat Marije dit programma ook wilde zien”.

De kleine jongen had het urntje met de as van zijn zusje dus gepakt en samen hadden ze tv zitten kijken. En zo is het dus bedoeld.

Een koestersteentje kan van alles worden gemaakt. Het kan een feitelijke steen zijn waar een kleine opening in is geboord voor een beetje as of een haarlok met een vlinder, hartje of sterretje erop of juist een kleine glazen of keramische steen waar de as in past en een gedenk object op is geplaatst.

Het gaat om het koesteren; door iedereen in het gezin.Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.