Ik wil een een stuk kunst hebben als urn voor mijn man

Ik wil een stuk kunst hebben en niemand mag weten dat het de urn van mijn man is. Kunt u mij daarmee helpen?

Deze vraag wordt steeds vaker aan mij gesteld. En ik vind het telkens weer een hele interessante vraag. Vaak heeft de meneer of mevrouw een heel duidelijk idee waar de urn dan komt te staan en hoe het eruit mag gaan zien.

Wanneer de vraag via de mail komt stuur ik meestal de PDF urnen naar hen toe met de uitnodiging om een afspraak te maken in het atelier. De PDF is dan enkel bedoeld om ideeën aan te dragen van wat er allemaal mogelijk is.

En dan gaan we samen puzzelen. Eerst kijken naar de plek van de urn, want deze bepaald vaak de grootte en het materiaal van de sokkel; de feitelijke urn dus. Wanneer de urn buiten in de tuin komt te staan wordt de sokkel meestal van steen of staal (RVS of Corten) gemaakt en wanneer de urn in huis komt te staan kunnen alle materialen worden gebruikt.

Wanneer de basis sokkel in concept is bepaald kijken we naar de symboliek. Wil meneer of mevrouw graag abstract of juist beeldend, een figuratief symbool dus. En als ook dit is bepaald ga ik ontwerpen.

Ik heb in de afgelopen jaren al heel bijzondere urnen mogen maken en vind dit nog steeds een geweldig deel van mijn werk.


Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

Wanneer u de PDF over de urnen zelf wilt ontvangen mail mij hier dan gewoon even over.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.