Kan het handschrift van mijn overleden kind ook worden gebruikt?

Kan het handschrift van mijn overleden kind ook worden gebruikt?


Vanzelfsprekend kan het handschrift worden gebruikt. Van het kind of van de volwassene. Ik stimuleer dit altijd als ik een familie aan tafel heb zitten.

Want wat is er persoonlijker dan de naam in het eigen handschrift te lezen op de gedenkplek.

Het is vaak wel even puzzelen om alle letters die nodig zijn bij elkaar te krijgen. Met name kinderen hebben een “dag handschrift”. Het is echt iedere dag weer anders. En als ik dan een tekst uit een aantal schriften moet samenstellen is het een heel gepuzzel om dezelfde type letters bij elkaar te krijgen.

Bij volwassenen is het vaak niet anders. Meestal vraag ik aan de familie een oude agenda te leen want hier heeft de overledene vaak achter elkaar geschreven dus de afwijkingen zijn dan het minste.

En als de overledene een baby betreft vraag ik één van de ouders de naam te schrijven. Vaak is het moeder die dan aan het werk gaat.

De tekst ga ik dan in de computer bewerken naar een bestand dat uit geplot en gezandstraald kan gaan worden.Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.