Kan de tekst in iedere kleur worden gemaakt?

Kan de tekst in iedere kleur worden gemaakt?
Ja, dit kan. Ik kleur de letters meestal in met  autolak omdat deze het beste geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Een andere hoogglans lak kan echter ook worden gebruikt.

Niet iedere kleur echter is geschikt voor in het glas. U kunt op de voorbeeld glasplaat hiernaast zien dat het blauw bijvoorbeeld heel slecht leesbaar is. Deze kleur gebruik ik dan ook niet zo vaak.

Het nadeel van het inkleuren is dat de verf maar enkele jaren mooi blijft zitten. Door de steeds strenger wordende milieu eisen wordt de kwaliteit van de verf steeds minder. En hoe lang de verf goed blijft is afhankelijk van de plaats waar het glas staat. In de omgeving van de zee, waar er veel zout in de lucht zit dus, wordt de verf sneller uitgehold dan in een bos omgeving. En op een open begraafplaats waar de wind en het zand fijn rond kunnen waaien gaat het ook sneller dan op een begraafplaats met veel beschutting.


Dit vertel ik altijd heel duidelijk wanneer een familie besluit om de tekst een kleur te geven. en ik vertel dan ook dat zij de letters heel gemakkelijk zelf een nieuwe kleur kunnen geven. ik heb hier een speciale handleiding voor gemaakt die ik de familie altijd direct mee geef.

Het is een handleiding met veel plaatjes zoals u hiernaast kunt zien. En dit zijn maar een paar van de foto's die in de handleiding staan.

Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.