Kan er een naam in de vleugel van mijn vlinder komen?

Kan er een naam in de vleugel van mijn vlinder komen?In de vleugel van een kleine vlinder kan een naam worden gezandstraald of gegraveerd. De naam moet echter niet te groot zijn want dan lukt het niet. Het zandstralen heeft namelijk de beperking dat een letter minimaal 7 á 8 mm hoog moet zijn. Als voorbeeld heb ik de vlinder van Jan hiernaast gezet. deze vlinder had een vleugelbreedte van 8 cm wat betekend dat de linkervleugel waar de naam op staat 3.5 cm breed was  Niet veel ruimte dus voor een duidelijke naam.


Wanneer de familie een grotere vlinder uitkiest is er ook meer ruimte voor tekst. Vaak is het dat de tekst mede bepaald hoe groot de vlinder mag gaan worden.

De tekst kan in een standaard lettertype worden gezet maar ook kan er een handschrift worden genomen. Zoals de vlinder die u hiernaast ziet staan. Jense’s vlinder, in zijn eigen handschrift gezet.Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.