Ik wil een foto op het glas hebben. Kan dit?

Ik wil een foto op het glas hebben. Kan dit?

Er zijn op dit moment meerdere technieken om een foto op of in het glasmonument te zetten. Laseren, graveren, het op glas drukken van de foto, het lamineren van een foto (dit is de foto tussen 2 glasplaten zetten met kunsthars) en het inbranden van een foto die op keramisch papier is gedrukt.

Ik heb in de afgelopen 20 jaar veel tijd en energie gestoken in het experimenteren met al deze technieken. Ik wil aan de families waar ik mee werk een goed blijvend resultaat  adviseren en wil ’s nachts niet wakker liggen omdat ik twijfel of de kleur van een foto wel goed blijft.

Het is om die reden dat ik na jaren van proeven nemen heb besloten enkel de lasergravure toe te passen in het glas. En wanneer de familie graag een gekleurde foto wil hebben laten wij deze op aluminium drukken waarna de foto op het glas wordt verlijmd of ik laat door een goed reclamebureau een aantal prints maken (dezelfde als in de auto reclame worden gebruikt) en verlijmen we die op het glas. De kleurechtheid van zo’n print is circa 10 jaar dus wanneer de kleuren gaan vervagen kan de familie relatief eenvoudig de oude folie vervangen en de nieuwe erop verlijmen.

Alle andere foto technieken, met name de printmethode die de laatste jaren steeds meer op de begraafplaats te zien is,  zijn voor ons afgevallen doordat er geen garantie langer dan 10 jaar op de kleurechtheid gegeven kan worden. En 10 jaar garantie is voor ons niet voldoende.
Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.


Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

PDF informatie
Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe.
Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier….

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Zijn of haar verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.