Blijft het glas mooi in de komende jaren?

Blijft het glas mooi in de komende jaren?

Het antwoord is hier ook weer heel eenvoudig. Ja, het blijft goed en mooi. Glas heeft wel enig onderhoud nodig net als de ramen in uw huis. Als u deze 5 jaar niet schoonmaakt is het veel werk om de achterstand in te halen. Als u echter met regelmaat water over het glas giet blijven de ramen “glashelder”. En zo is het dus ook met het glas op een begraafplaats.

In mijn atelier geef ik met regelmaat “poets les”. Ik laat dan zien wat men wel en niet moet doen. Niet te veel poetsen dus. En vooral niet een spons of doekje achter het monument neerleggen en dit iedere week gebruiken. Ik zie deze dingen met grote regelmaat liggen wanneer ik een begraafplaats bezoek en ik gruwel hiervan. En waarom?
De grote vijand van steen en glas is zand, en met name het fijne zand dat je eigenlijk niet ziet. Dit zand wordt door de lucht verspreid en zit, met name op een begraafplaats waar altijd meer zand is dan bij huis, echt overal. Het gaat dus ook in de spons of het doekje zitten en ook al zie je het niet, het is er wel.
U kunt zich voorstellen wat er gebeurt als je met zo’n doekje gaat poetsen. Het zand wordt in de steen of glas gekrast. En krassen kunnen helaas niet worden hersteld.

Ik adviseer een familie altijd om een ramentrekker in de auto of de fietstas te leggen. En op de begraafplaats is water altijd voorhanden dus gewoon 1 of 2 gieters met water over het glas gieten en daarna met de trekker afhalen. En vooral dus niet na poetsen want de lucht droogt het glas heel natuurlijk op.

Een oude en zeer ervaren steenhouwer heeft mij ooit zuchtend verteld dat het kapot poetsen van de grafstenen door de Nederlanders zijn grootste probleem was. En ik geloof de man nog steeds.

Niet TE veel poetsen dus alstublieft.Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust Beeldrecht. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.


Tot slot
In mijn werk vertel ik telkens weer een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als dit verhaal u raakt, of de foto vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop: www.glazennest.nl

Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

PDF informatie
Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe.
Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier….

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Zijn of haar verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.