Hoe wordt een vlinder gemaakt?

Hoe wordt een vlinder gemaakt?

De vlinders zijn allemaal gemaakt in de techniek fusing (glasversmelting). Fusing betekend het versmelten van 2 of meerdere lagen glas tot één geheel. Dit gebeurt in de oven en het is een proces dat ik niet kan beïnvloeden.

Iedere vlinder  word met de hand gemaakt en is daardoor telkens weer een uniek stuk. Ieder stukje glas steeds weer met zorg apart uitgezocht, gesneden, gepoetst en in de oven gelegd. Een kleine vlinder bestaat minimaal uit 6 stukjes glas en mijn grote vlinders hebben al snel meer dan 60 stukken glas.


Iedere vlinder gaat minimaal 2 x in de oven. Eerst wordt er een vlakke vlinder gemaakt en als deze goed uit de oven is gekomen wordt het beest rondom gepolijst. Daarna wordt er voor iedere vlinder telkens weer een aparte mal gemaakt waarop de vlinder in de oven “doorzakt” en zijn vleugelslag krijgt.
Mijn vlinders worden in heel veel verschillende afmetingen gemaakt. De kleinste vliegende vlinders hebben een afmeting van 6 x 8 cm en de grootste vlinder die ik tot nu toe hebben gemaakt had een vleugelslag van 1,60 m. En kleiner kan de vlinder natuurlijk wel maar dan kan ze niet meer “vliegen”.De vlinders kunnen direct op een steen, glasplaat, RVS of urn worden verlijmd. Dit kunnen wij voor u doen echter dit kunt u ook zelf. Op aanvraag leveren wij u hiervoor de juiste lijm.Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.