Een tekst op een object uit de webshop

Ik heb een object in uw webshop gezien en wil hier  graag een tekst op hebben. Kan dit en hoe ziet het er dan uit?

Vanzelfsprekend kan er een tekst op een urn of een gedenkobject worden gezandstraald. Wel is belangrijk hoe groot de tekst is want een klein object heeft vaak minder ruimte voor een tekstje. Meestal wordt er voor de naam gekozen of juist een kleine “opdracht”. Een tekstje waar de familie veel waarde aan hecht.Kijkt u maar eens naar de kleine vlinder hiernaast. De naam van de jongen moest er absoluut opkomen maar de vleugel van de vlinder gaf zeer weinig ruimte. Het is passen en meten geweest om het erop te krijgen.
Er kan in fusing glas worden gezandstraald of juist in de drager van het gedenkobject.
De bloem hiernaast is verlijmd op een brok ruwe steen. De bloem was te klein voor de tekst dus is hij uiteindelijk in de glasbrok gezandstraald.


De tekst kan ook in de asdrager worden gezet. het voorbeeld hiernaast geeft een indruk hoe dit er dan uit kan zien. Dit soort asdragers maak ik niet zelf. Dit is namelijk gegoten glas en zo helder als op deze foto kan enkel een machine maken. Het is dus machinaal gemaakt glas dat ik inkoop. Ik zoek telkens bij de groothandel naar de mooiste vorm die past bij het glasobject.
Ik ben altijd weer aangenaam verrast als een familie mij een nieuwe vraag stelt. Zoals de foto hiernaast. De familie had in de webshop een rond stukje blank structuurglas gezien wat ze heel mooi vonden. En ze hadden ook een vlinder gezien die hen aansprak. De vraag was dus of de vlinder op het ronde glas gemaakt kon gaan worden en of er dan een tekst op het glas gezet kon worden. Een leuke puzzel met en fraai resultaat.
Tot slot
In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is.

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben.

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.