Blijven de kleuren goed

Blijven de kleuren goed


Deze vraag wordt mij veel gesteld en ik begrijp de vrees van degene die hem stelt heel goed. Men heeft het gevoel van een houten kozijn waarvan de verf iedere paar jaar ververst moet worden. Of de auto waarvan de lak heel langzaam minder wordt met de jaren. Het kledingstuk dat met iedere wasbeurt minder intens van kleur wordt. 

Dit is het beeld wat bij de meeste mensen in het hoofd zit. Glas is echter een ander materiaal dan hout, stof of ieder ander voorwerp dat geverfd of gelakt wordt. De kleuren van het glas zitten in de structuur van het glas versmolten. Ik krijg het glas dus al in een kleur aangeleverd door de fabriek en kan met deze kleuren weer nieuwe kleuren maken. Zelfs ieder accent dat ik toevoeg is gemaakt van glas en iedere laag wordt telkens weer in de oven tot één geheel versmolten. Ik werk alleen met de beste kwaliteit glas en ik durf zonder problemen een lange garantie te geven op de houdbaarheid van de kleuren. De kleuren die ik verwerk “breken” niet en vervagen ook niet. 

Het is helaas wat anders met de houdbaarheid van de kleur in de gezandstraalde letters. Dit vervaagt helaas wel redelijk snel. Hier geef ik dus geen garantie op af. 


Tot slot

In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen van de afgelopen 20 jaar. Iedere vraag mag u mij ook mondeling stellen. Kom gewoon een keer naar een Open Deur Dag die iedere laatste vrijdag en zaterdag van de maand is. 

En als uw vraag hier niet bij staat, stel hem mij dan gewoon. Bel of mail mij op 06-19195562 of Brenda@glazeniers-glaskunst.nl

Ik zal uw vraag dan beantwoorden en hem direct ook op deze pagina plaatsen zodat ook andere mensen hier wat aan hebben. 

En als laatste:

Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Hun verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.

Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

 

Atelier Het Glazen Nest

Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal

T: 0541-533476

M: 06-19195562

E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl

Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.