Kinderkasteel als urn van glaskunst

Kinderkasteel als urn van glaskunst


Oma belde mij voor een afspraak. Haar kleinzoon was overleden aan die vreselijke ziekte die kanker heet en zij maakte zich ongerust over haar andere kleinzoon. Oma wist van een vriendin dat ik kinderen begeleid en coach na een overlijden en ze vroeg of haar dochter eens met de jongen langs mocht komen. 

Een week later op een woensdagmiddag kwamen moeder en zoon naar mijn atelier en vroeg ik de jongen over zijn leven te vertellen. Na een kleine aarzeling begon hij over het verlies en gemis te praten. Heel rustig vertelde hij dat hij zijn broertje nog steeds zag in hun eigen droomwereld. 
Moeder vertelde dat haar zoon ’s avonds hele verhalen over zijn broertje. En hij tekende er ook van alles bij. Zijn kleine broertje was nu in een land waar hij leerde voor ridder, en hij zou iedereen gaan helpen die dit nodig had. En hij leerde met het zwaard vechten en hij woonde in een hele oude toren die …… 

Uiteindelijk heb ik een paar van zijn tekeningen in glas omgezet. En samen hebben we hier een toren van gemaakt. En samen met hun ouders hebben we ook letterlijk zijn broertje in de toren gezet. Tot slot
In mijn werk vertel ik telkens weer een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als dit verhaal u raakt, of de foto vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop: www.glazennest.nl

Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

PDF informatie
Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe.
Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier….

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Zijn of haar verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiƫren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.