Hoe breekbaar is het glas

Hoe breekbaar is glas?

Dit is werkelijk de meest gestelde vraag die ik tegenkom. En ook een begrijpelijke want men heeft het beeld van het wijnglas dat na het afwassen kapot valt. Of het theekopje dat in 1000 stukjes op de vloer kapot valt.
Glas dat voor een graf-urnmonument of gedenkobject  wordt gebruikt heeft één groot verschil met het wijnglas en het theekopje; het is veel dikker en sterker. En daardoor kan het dus veel meer hebben.

In mijn 20 jarige ervaring heb ik  zeer weinig glasbreuk meegemaakt. En de enkele keer dat het wel gebeurde was het meestal te wijten aan ofwel inslag door de mens (de snoeiploeg op de begraafplaats bijvoorbeeld) of de natuur (een boomtak die afscheurde en net op het monument terecht kwam), en soms door het verkeerd plaatsen; het verlijmen van glas en steen of RVS met de verkeerde lijm en de verkeerde middelen.

Daarom zorg ik er al jaren voor dat de steenhouwer mijn glas in  het monument met de juiste materialen plaatst. En als een familie een kleiner ornament zelf wil plaatsen geef ik hen de juiste lijm en lijmbeschrijving zodat niemand uiteindelijk teleurgesteld wordt.

Mijn allereerste grote glasplaat staat nu al 19 jaar in weer en wind buiten op de begraafplaats en is nog steeds even mooi (en stevig) als in het begin.

als u meer wilt weten over mijn glas, bel of mail dan gewoon.
06-19195562