grillige stenen van glas

Grillige stenen van glas


Via de telefoon was er een afspraak gemaakt voor een workshop middag. Nu doe ik dit nog maar zelden echter de mevrouw haalde mij over. Haar man en zijn broers hadden het nodig zei ze. We hebben dus een middag gekozen dat iedereen kon en ik was benieuwd wat er zou gebeuren. Mevrouw kon mij namelijk niet vertellen waar de workshop over zou gaan. Dat moest ik die middag zelf maar met de heren overleggen.


op de bewuste dag was ik benieuwd wat er zou gaan komen. En daar kwamen achter elkaar 3 mannen, echt duidelijk broers van elkaar, binnen. Een beetje onzeker keken ze om zich heen want een echt idee wat ze zouden gaan doen hadden ze zelf ook nog niet.

Aan de koffietafel gezeten vertelde de oudste broer dat ze graag samen iets wilden maken waar de as in kon. Want ze waren nog maar met z’n drieën. Beide ouders waren er nu niet meer en ze hadden zich voorgenomen om ieder jaar iets met alleen elkaar te gaan doen. Eén dag zonder partners en kinderen. Alleen met z’n drieën. En dit was de 1e keer dat ze het zouden doen. Op de 1e jaardag van het overlijden van moeder. Vader was al jaren daarvoor gegaan.

3 hele grote mannen aan mijn koffietafel die met elkaar in gesprek probeerden te gaan over het gevoel van het missen.We hebben die middag met het casting zand gespeeld, met vormen en dingen in het zand drukken. Even weer terug naar de zandbak. De casting techniek is een hele mooie techniek om mee te werken. Met name volwassenen die graag zoveel als mogelijk in hun leven in de hand willen houden, de “control-freakjes” mogen dan weer even terug naar hun jeugd. Het feit dat je niet in de hand hebt wat er gaat gebeuren, het totale loslaten dus, is voor veel mensen een worsteling. En soms ook weer een nieuw begin.

Voor mij is het telkens weer geweldig om op deze manier met mensen aan het werk te gaan. Meestal zijn het “stenen” of kleine waxinelichtjes die er gemaakt worden. Gewoon iets eenvoudigs dat uniek en eenmalig is. We gieten het glas immers in zand, en daardoor is het echt een moment in de tijd.

De 3 mannen hebben een mooie steen gemaakt. Ik had ze van te voren verteld dat ze de steen niet mee konden nemen omdat het hete glas er nog bij in moest en dat is iets dat ik alleen doe. Een sand-casting object moet minimaal 3 dagen in de oven zitten voordat het klaar is.

Nadat de stenen uit de oven waren gekomen heb ik in alle drie aan de onderkant  een kleine opening geboord en op een zondagmiddag zijn de 3 broers terug gekomen. Dit keer hadden ze hun gezin wel bij zich. En met elkaar, en met hun kinderen hebben we een klein beetje as in de stenen gelegd en daarna de opening afgesloten.

Men is naar huis gegaan ieder een hele mooie kleurige glazen steen.

De 3 broers hebben het verhaal van hun ouders in glas kunnen vertellen. En ze zijn samen een nieuw boek begonnen.

Tot slot
In mijn werk vertel ik telkens weer een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als dit verhaal u raakt, of de foto vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.
Een aantal van deze objecten staan in onze webshop: www.glazennest.nl

Het is mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

PDF informatie
Er zijn een groot aantal verschillende informatie Pdf’s over een thema beschikbaar. Op uw aanvraag sturen wij u deze graag toe. 
Wilt u weten welke thema’s er allemaal zijn: klik dan hier….

En als laatste:
Ieder object dat ik maak is voor een bijzonder iemand. Zijn of haar verhaal in glas, kleur en vorm omgezet. Op al mijn ontwerpen rust BEELDRECHT en AUTEURSRECHT. Ik verzoek u dus mijn ontwerpen niet zelf te kopiëren of door andere na te laten maken.
Wilt u meer weten over mijn visie en werkwijze – klik dan hier…

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
M: 06-19195562
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.