Mooie Bentheimer zandsteen als urn

Mooie Bentheimer zandsteen als urn

De man was een echte verzamelaar geweest.  Zijn vrouw had hem wel eens met een ekster vergeleken. Alles wat hem aansprak moest hij meenemen. Bij voorkeur zonder er iets voor te hoeven betalen. En zo dus ook deze authentieke Bentheimer zandstenen.

Ze lagen al heen lang in de tuin en meneer had er altijd van genoten. Van de stenen en het verhaal hoe hij ze gevonden had. En hij kon ook altijd met plezier het verhaal vertellen hoe ze uiteindelijk in zijn tuin waren gekomen. Want de stenen waren heel zwaar. 

En toen kreeg hij een hartstilstand. Mevrouw vertelde alles met liefdevolle emotie toen ze samen met haar zusje aan mijn koffietafel zat. “op de golfbaan. Kun je je dit voorstellen. Op de golfbaan want hij was altijd met gezonde dingen bezig”

De mensen van de golfbaan hadden hun best gedaan hem weer terug te halen maar het had niet geholpen. En uiteindelijk had zijn beste vriend haar gebeld met het bericht. 
Wat een trieste weken waren het geweest. Ze had in haar eentje beslissingen moeten nemen waar ze nog helemaal niet aan toe was geweest. Hun zoon had in Azië gezeten voor zijn werk en het had 4 dagen geduurd voordat hij weer in Nederland was. Gelukkig had ze haar zusje gehad die een grote steun voor haar was. Toen en nu nog steeds. 

Ze had besloten om haar man te cremeren. Niet dat ze daar ooit over hadden gesproken maar gewoon omdat ze hem niet op een begraafplaats achter kon laten. Ze wilde hem thuis houden. Die ene maand dat hij in het crematorium had moeten blijven was de langste tijd die ze gescheiden hadden doorgebracht. 

Mevrouw wilde haar man dus thuis houden en ze was samen met haar zusje aan het filosoferen geweest hoe ze een mooie plek voor haar man kon maken. En haar zusje had mijn adres op het internet gevonden en de afspraak gemaakt. 

De grote vraag aan mij was of ik iets kon bedenken met de oude Bentheimer stenen. Ze had er foto’s van mee genomen. 

Ik bekeek de stenen allemaal en heb de foto’s direct doorgestuurd naar een oude steenhouwer met de vraag of hij het aandurfde om er eentje uit te boren. Dit is bij Bentheimer steen namelijk niet makkelijk. Wel het uitboren want het is zandsteen, maar om de steen heel te houden tijdens het boren. 

De steenhouwer durfde het aan en hij heeft een paar dagen later een van de stenen bij mevrouw opgehaald. En mevrouw en haar zusje hebben een aantal vlinders uitgezocht die later op de stenen zijn verlijmd. Een speels vriendelijk geheel is het geworden. 
Tot slot

In mijn werk vertel ik een verhaal. Het verhaal van de familie vertaald in kleur en vorm.

Als een verhaal u raakt, of de foto van een glasobject vragen bij u oproept kunt u mij altijd bellen of mailen. Ook mag u vanzelfsprekend geheel vrijblijvend mijn atelier in Oldenzaal bezoeken. Bel of mail ons gewoon voor een afspraak, of loop tussen 10 uur en 16 uur binnen op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand.

Er zijn altijd veel glasobjecten in het atelier. Deze zijn vaak voor een presentatie gemaakt of als studieobject. Of gewoon omdat ik het ontwerp zo leuk vond.

Een aantal van deze objecten staan in onze webshop. www.glazennest.nl

Het is ook mogelijk om samen met mij uw eigen ontwerp in glas uit te voeren. We gaan rustig en kalm aan het werk en u ziet hoe het gehele proces verloopt. Bel of mail rustig voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.
Meer informatie over mijn gedenkwerk per thema kunt u vinden op de pagina Informatie over mijn glaskunst
Op deze pagina staat een overzicht van alle informatie per thema in een PDF die u gratis bij mij kunt opvragen. Het opvragen van een PDF is geheel vrijblijvend.

Atelier Het Glazen Nest
Noordwal 14, 7571 AM Oldenzaal
T: 0541-533476
E: brenda@glazeniers-glaskunst.nl
Openingstijden: 10-16 uur op de laatste vrijdag en zaterdag van elke maand, en op afspraak.

Verzoek

In het Glazen Nest maak ik monumenten en gedenkobjecten met een eigen identiteit, een eigen persoonlijkheid. Ieder object dat wij maken is eenmalig en uniek. Het wordt speciaal voor de overledene gemaakt in samenspraak met de familie.

Op deze website deel ik mijn kennis met u. Ik geef veel informatie over alle mogelijkheden met glas voor gedenkobjecten en monumenten. Dit doe ik bewust omdat ik u wil informeren.
Met enige regelmaat zie ik mijn ontwerpen terug bij anderen, en daarom verzoek ik u het volgende:

 - Kopieer mijn ontwerpen niet.
 - Laat ze ook niet respectloos door een andere kunstenaar uitvoeren.
 - Kopieer ook geen werken die uitgevoerd zijn voor iemand anders.
 - Heb respect voor de andere families. Ik geef veel tijd en energie aan de ontwikkeling van mijn werk en puzzel met een familie op de vorm en de kleuren, net zo lang tot het verhaal dat zij willen vertellen klopt.

Laten wij samen uw eigen verhaal vertellen, een nieuw en persoonlijk voor u vormgegeven verhaal.

Visie

Ik wil een verhaal vertellen. Het verhaal van de overledene en zijn of haar familie. Het is iedere keer weer een nieuw verhaal, een uniek verhaal over een uniek mens, een unieke familie.

Het doel is die verhalen een vorm en een kleur te geven en daar zijn veel verschillende mogelijkheden voor. Zo ontstaat een tastbare plek waar herinneringen, hoop en dromen vorm hebben gekregen. Een plek, een object, waar je tegenaan kunt praten, dat je kunt verzorgen, waar je iets bij kunt achterlaten.

Een plek waar jij jezelf kunt zijn, omdat dit de plek is waar jij je dierbare herkent.

De leeftijd maakt eigenlijk niet het verschil voor het gevoel van je dierbare missen.

Ouders hadden dromen voor een te vroeg geboren baby. Hoop, verwachtingen.

En met het overlijden van het kindje is dat alles vervlogen.

Kinderen die ouders verliezen; wat maakt het uit hoe oud het kind is?

Of iemand nu 5 of 50 is, de overleden ouder is er niet meer en het kind kan zijn/haar verhaal niet meer rechtstreeks vertellen. Dromen voor de toekomst zijn vervlogen en de hoop is verdwenen.

De man of vrouw die de partner heeft verloren. Niet meer samen ouder worden; de overlevende wordt nu ouder en de geliefde nooit meer.
Niet meer samen koesteren, niet meer samen liefhebben.

Iemand die een broer of zus verliest. Afscheid nemen van degene die je jeugd heeft meegemaakt, die dingen van je weet die niemand anders weet. Het verlies van de persoon waar je als kind mee lachte en ruzie mee maakte. De persoon waar je je ouders mee deelt. Het overlijden van je broer of zus betekend ook afscheid nemen van een deel van je jeugd.